|

Öldük öldük dirildik 2-1

21. dakikada Micevski'nin golüyle yenik duruma düşen Millilerimiz, 68. dakikaya kadar bocaladı. Ancak Mitrevski kendi kalesine attığı golle düğümü çözdü

.
00:00 - 29/03/2001 Thursday
Güncelleme: 10:51 - 13/01/2014 Monday
Yeni Şafak
Spor
Spor
İlk yarı evlere şenlikİlk yarı evlere şenlik

Maçın başında Makedonya'nın hızlı çıkışlarına çare üretemeyen A Milli Takım, 21. dakikada Micevski'nin serbest vuruştan attığı golle yenik duruma düştü. Golden sonra Hakan'ı topla buluşturamayan oyuncularımız, oyun disiplininden de koptular. Ogün'ün erken sakatlanıp çıkmasıyla oyun planımız bozuldu.

İkinci yarı Türk gibi

İkinci yarıda Rüştü'nün başarılı müdahaleleri takımımızı beklenmedik bir yenilgiden korudu. 68. dakikada Mitrevski'nin kendi kalesine attığı golle düğümü çözen takımımız, bir dakika sonra Hakan Şükür'ün nefis asistiyle Ümit'in gol sevincini yaşadı. Üç puan kazanmayı başaran Milli takım, Slovakya ile aynı puanda ve zirvede kaldı.

Savunma geç çözüldü

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Makedonya'nın beklediklerinden daha iyi bir futbol sergilediğini belirterek, "Grubun kilit maçını kazandık" dedi. Güneş, "İlk yarım saatte pres koyamadık. Bu bölümde biz ne kadar kötüysek Makedonya da o kadar iyiydi. İlk golü hakem ve bizim hatamızdan yedik. 30. dakikadan sonra bütün bölümlerde oyuna hakim olan bizdik. Ve bu baskı bize golü de getirdi. Türkiye istediği oyunu sergilediği zaman rakiplerine karşı her zaman üstünlüğünü gösterir" diye konuştu.

Ortaklığı bozduk

Şenol Güneş, Makedonya karşısında aldıkları galibiyetin çok önemli olduğunu belirterek, "Kaybetseydik İsveç ve Slovakya'dan sonra zirve yarışında bir ortağımız daha olacaktı. Ondan sonra işimiz daha da zor olurdu. Şimdi Makedonya'nın fazla iddiası kalmadı. Grubun kilit takımından evinde üç puan aldık. Buradan aldığımız üç puan Dünya Kupası gidiş biletimiz olacak. Zirve yarışındaki rakiplerimiz de buraya gelecekler. Ama onlar bizim kadar şanslı olamayabilirler" dedi.


23 years ago