|

Oleksandr Karavaev: Tereddüt etmeden kabul ettim

Fenerbahçe​'nin yeni transferi Oleksandr Karavaev'in UEFA Avrupa Ligi'nde oynayamayacak olması sarı lacivertlileri üzdü. Ukraynalı futbolcu Ukrayna basınına verdiği demeçte ise taraftarların beğenisini kazandı.

Yeni Şafak
15:37 - 1/01/2017 الأحد
Güncelleme: 16:03 - 1/01/2017 الأحد
Diğer

Fenerbahçe'nin yeni transferi Oleksandr Karavaev, yeni takımına bu sezon Avrupa'da katkı sağlayamayacak. Son 32 turundan önce yapılan transferlerin 2 Şubat tarihine kadar bildirilmesi gerekiyor.



Karavaev, UEFA Avrupa Ligi regülasyonunun 43. maddesine göre bu ligde boy gösteremeyecek. İlgili maddeye göre mevcut sezonda bu ligde grup aşamasında farklı bir takımla boy gösteren oyuncu yalnızca şu durumlarda sahaya çıkmamak şartıyla oynayabilir durumda olabilir:



  • - Aynı ligde başka bir kulüpte
  • - Halihazırda aynı ligde olan farklı bir kulüp için

Skorer'in Ukrayna basınına dayandırdığı haberinde oyuncunun Avrupa'da oynayamayacak olmasına karşın Süper Lig'in son derece çekişmeli olduğunu ve bu yüzden Karavayev'in pek bir şey kaybetmeyeceğini yazdı. Karavaev bu sezon Zorya formasıyla tüm grup maçlarında boy göstermiş, tamamında 90 dakika oynamıştı.




Fenerbahçe'nin yeni transferi Oleksandr Karavaev kimdir?





Oleksandr Karavaev Ukrayna basınına konuştu


Fenerbahçe'nin yeni transferi Oleksandr Karavaev, Ukrayna basınına açıklamalarda bulundu. Shakhtar, Zorya ve Fenerbahçe arasında geçen görüşmeleri anlatan 24 yaşındaki futbolcu, yeni takımındaki finansal koşullarla ilgili bilgisi bulunmadığını, bunu önemsemediğini de itiraf etti.



Türklerin teklifini uzun uzadıya düşündün mü?

  • -Pek düşünmedim. Tereddüt etmeden kabul ettim.

Fenerbahçe ile Shakhtar kısa bir sürede anlaştı mı?


  • -Bundan emin değilim. Ancak Shakhtar beni bırakmaya hazırdı. Çünkü kulüp başkanı Ahmetov Fenerbahçe ile görüşmeler konusunda adım atmıştı. Herkes biliyor ki bu kulüp Türkiye'nin önde gelen kulüplerinden bir tanesi ve Ukrayna'dan bir oyuncu için kendini burada göstermek iyi bir fırsat.
Fenerbahçe'nin finansal koşulları uyuyor mu?

-Aslına bakarsanız bunu düşünmedim ve maaşımın ne kadar olduğunu sormadım. Asıl önemli olan böyle yüksek seviyede bir takıma katılma fırsatı yakalamış olmak. Fenerbahçe'nin köklü bir tarihi, Avrupa kupalarında oynayan güçlü oyuncuları var. Kariyerimde bir ilerleme teşkil edecek olması ilk düşündüğüm şey. Video: Fenerbahçe'nin yeni transferi Oleksandr Karavaev

#Fenerbahçe
#Oleksandr Karavaev
٪d سنوات قبل