|

Olic'ten Türkiye itirafı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hamburg'da forma giyen Hırvat milli oyuncu Ivica Olic, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde penaltı atışları sonucu elendikleri Türkiye maçını unutamadığını söyledi.

Yeni Şafak
16:31 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:37 - 25/03/2015 Çarşamba
AA

A milli takım formasını 100 kez giydiği için Hırvatistan Futbol Federasyonu tarafından ödüllendirilen ve sembolik olarak 100 numaralı milli formayı Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker'den alan Olic, kariyerine dair açıklamada bulundu.



Olic, Türkiye maçını hayatı boyunca unutmayacağını belirterek, "Kariyerim boyunca iki Şampiyonlar Ligi finali kaybettim ama hiçbir zaman Türkiye'ye yenildiğimizdeki kadar üzülmedim. Bu maçın ardından o kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşadım ki yeniden futbol oynamayı düşünmek için bir aya ihtiyacım oldu. Bu yaram uzun süre iyileşemedi" diye konuştu.



Kariyerindeki en önemli maçlardan birinin milli formayla ilk golünü attığı Bosna Hersek maçı olduğunu belirten 35 yaşındaki Olic, hala hatırında olan golün pasını ise Davor Suker'in verdiğini hatırlattı.



Suker de milli formayla 100 maça çıkan Olic'i tebrik ederek, atacağı gollerle Hırvatistan'ı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na götürmesini diledi.



A milli formayı ilk kez 13 Şubat 2002 tarihinde Bulgaristan'a karşı giyen Olic, 19 gol kaydetti. Olic, Hırvatistan Milli Takımı ile 3 kez Dünya Kupası'nda, 2 defa da Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele etti.

#Almanya Birinci Futbol Ligi
#Bundesliga
#Ivica Olic
#Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finali
#itiraf
9 yıl önce