|

Olsen bırakıyor

Danimarka Milli Futbol Takımı'nda 2000 yılından bu yana teknik direktörlük görevini sürdüren Morten Olsen, önümüzdeki yaz Avrupa şampiyonluğu maçlarından sonra görevinin sona ereceğini açıkladı.

Yeni Şafak
17:26 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 18:30 - 17/03/2015 Salı
DHA

Federasyonu yöneticileri ile haftalardır yaptığı görüşmelerde bir anlaşmaya varamayan Morten Olsen, federasyonun bulunduğu Brondby tesislerinde bir basın toplantısı yaparak kontratı bitince görevinin de sona ereceğini açıkladı. 


Michael Laudrup ve Kasper Hjulmand'ın ismi geçiyor 

Morten Olsen'in yerine teknik direktör görevine Kasper Hjulmand, Michael Laudrup gibi isimlerin getirilmesi beklenirken, Olsen'in Futbol Federasyonu'na teknik direktörün bir Danimarkalı olmasını tavsiye ettiği belirtildi. 


Morten Olsen "Bizim çok başarılı teknik direktörlerimiz var. Milli takımın başına geçecek kişinin bir Danimarkalı olması gerekiyor. Bizler eski oyuncular olarak hepimiz iyi teknik direktörler olarak eğitim aldık. Oyuncular sürekli değişiyor ama bizler aynı kalıyoruz. Yani yönetim aynı kalıyor. Benim için çok güzel 15 yıl geçti umarım son 16 ayım da öyle geçer. 15 yıllık görevden sonra insanın duygulanmaması mümkün değil" dedi. 


Futbol Federasyonu yöneticileri Morten Olsen'in pazarlıklara devam etmek istemediğini ve kendisinin bırakma kararı aldığını söylediler. Öte yandan UEFA Danimarka Futbol Federasyonu'na gönderdiği bir yazıda, Avrupa şampiyonluğuna en güçlü takımla çıkmalarını istedi.

#Morten Olsen
#Danimarka Milli Futbol Takımı
#Olsen bırakıyor
9 yıl önce