|

Ölüm tribünde geldi

Almanya Bundesliga'da Borussia Dortmund ile Mainz arasında oynanan maç sırasında 80 yaşında bir taraftar tribünde kalp krizi geçirdi ve bütün çabalara rağmen kurtarılamadı. Kalp krizi geçiren bir başka taraftar ise kalp masajı ile hayata döndürüldü.

Yeni Şafak
10:29 - 14/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:14 - 14/03/2016 Pazartesi
DHA

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 26.hafta karşılaşmasında Borussia Dortmund, sahasında Mainz 05'i 2-0 mağlup etti. Signal Iduna Park Stadı'nda oynanan ve Deniz Aytekin'in yönettiği karşılaşmada Dortmund ilk yarıyı Marco Reus'un 30. dakikada attığı golle 1-0 önde kapattı.



Maçın ilk yarısında yaşanan olay, kısa sürede "Sarı duvar" olarak adlandırılan taraftarların bulunduğu güney tribününde duyuldu. Devre arasında bu tribündeki seyirciler, ellerindeki bütün bayrak ve flamaları topladı. İkinci yarı ile birlikte diğer tribünler tezahürata başlayınca güney tribünü ıslıklarla tezahüratı susturdu. Misafir Mainz takımı taraftarları da maç sonuna kadar sessiz kaldı.





77. dakikada Dortmund, ikinci golünü attığında, ne her zaman çalınan gol müziği çalındı, ne de golü atan oyuncunun adı anons edildi. 88. dakikada ise, misafir tribünü dahil bütün stat, Liverpool taraftarlarının ünlü şarkısı, "You'll never walk alone"u söyledi. Maç bittikten sonra Dortmundlu futbolcular, güney tribünü önünde kol kola girerek şarkıya eşlik etti. Karşılaşmayı Dortmund 2-0 kazandı.


#borussia dortmund
#mainz
#ölüm
8 yıl önce