|

Önce Simao sonra Almeida

Beşiktaş, İspanya'da Simao, Almanya'da ise Almeida ile anlaşırken, yönetimin bu iki futbolcunun transferini kupa maçından sonra resmen açıklaması bekleniyor.

00:00 - 21/12/2010 Salı
Güncelleme: 00:55 - 21/12/2010 Salı
Yeni Şafak
Önce Simao sonra Almeida
Önce Simao sonra Almeida

Beşiktaş Simao Sabrosa için İspanya, Hugo Almeida için de Almanya'da görüşmelerini sürdürürken, iki futbolcunun transferinin de çok yakında açıklanacağı bildirildi. İspanya'da bulunan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve asbaşkan Serdal Adalı, başkent Madrid'de Atletico Madrid'in yöneticileriyle görüşerek Simao'nun işini bitirdi. La Liga'nın 16. hafta maçında Atletico Madrid, deplasmanda Malaga'yı 3-0 yenerken, Simao atılan 3 golün 2'sinin asistini yaptı. Maçı başkan Demirören ve Adalı da izlerken, Portekizli futbolcunun Quaresma'nın orta sahada partneri olacağını söylediler. Beşiktaş adına Almanya'da transfer görüşmelerini sürdüren menajer Ahmet Bulut da kendisine bağlı olan Almeida'nın Beşiktaş ile anlaştığını açıkladı. Yönetimin Simao ve Almeida'nın transferini yabancı oyuncuların motivasyonunu düşürmemek için kupadaki Konya Torku Şekerspor maçında sonra açıklaması bekleniyor. Bu arada teknik direktör Bernd Schuster, “Rüştü sürekli sakat. Hakan da ya sakat, ya da formsuz. Cenk ile Avrupa ve Türkiye'yi tamamlayamayız” diyerek kaleci alınmasını istedi. Öte yandan İbrahim Üzülmez'in sözleşmesinin 1 yıl daha uzatılacağı öğrenildi.


Demirören'in Bursa pişmanlığı

Bursaspor maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle 2 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası alan Beşiktaş, Antalya'da Gaziantep ile berabere kalıp, Trabzonspor'un 14 puan gerisinde kalması başkan Yıldırım Demirören'i üzdü. Demirören'in, "Spordaki şiddetin sona ermesi için ilk adımı attık ama bize pahalıya patladı. İnönü Stadı'nda oynasaydık Gaziantep'i yenerdik. Kadromuza takviye yapacağız ama özellikle ligde işimiz kolay değil" dediği öğrenildi.


Guti'nin takımı Schuster'i yendi

Beşiktaş, ara vermeden Ziraat Türkiye Kupası'nda Konya Torku Şekerspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yine 12 oyuncusundan yoksun başladı. Brezilya'da tedavi olan Bobo ile izinli Yusuf ve Fatih ile sakat Onur, Holosko, Necip, Ernst, Rüştü, Zapotocny ile Gaziantep maçında darbeler alan Ersan, Quaresma ve Aurelio antrenmanda yer almadı. Ferrari takımla birlikte koşu yaparken, Ekrem ve Nihat ise takımdan ayrı çalıştı. İdmanda yapılan minik kale maçta Guti, Erhan, Umut ve Sivok'un yer aldığı takım, İbrahim Üzülmez, Bernd Schuster, Tayfur Havutçu ve Hakan'dan oluşan takımı 7-6 yenerken, maç sonu büyük sevinç yaşadılar. Beşiktaş, bugün yapacağı idmanının ardından akşam özel uçakla Antalya'ya gidecek.



13 yıl önce