|

Onyekuru yeniden Galatasaray'da

Ara transfer dönemini boş geçmek istemeyen Galatasaray, iki transfer birden yaptı. Sarı-kırmızılı takım, Monaco’dan Henry Onyekuru, Brentford’dan ise Halil Dervişoğlu’nu kadrosuna katarak şampiyonluk yolundaki iddiasını güçlendirdi.

Umut Yılmaz
00:00 - 23/01/2021 Cumartesi
Güncelleme: 04:29 - 23/01/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Henry Onyekuru
Henry Onyekuru
Uzun süredir takımı güçlendirmek için transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, bombaları art arda patlattı. Fransa’nın Monaco takımından Henry Onyekuru’yu transfer eden sarı-kırmızılı takım, İngiliz ekibi Brentford’dan da Halil Dervişoğlu’nu kadrosuna kattı.
Sarı-kırmızılı takım böylelikle hem santrfor bölgesini hem de kanatları güçlendirmiş oldu. Teknik heyetin verdiği liste doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı yönetim diğer transfer için de çalışmalarını sürdürüyor.
Başakşehir’den İrfan Can Kahveci, Fulham’dan Jean Michael Seri, gündemdeki diğer isimler.

3. ONYEKURU DÖNEMİ

  • Galatasaray, Onyekuru’yu 3. kez kadrosuna kattı. Nijeryalı oyuncu ile sarı-kırmızılı kulübün ilk bağlantısı 2018-2019 sezonunda başladı.
    O dönem bonservisi İngiliz ekibi Everton’dan bulunan Onyekuru bir sezonluğuna kiralık olarak sarı-kırmızılı takıma transfer oldu. O sezon Galatasaray’da muazzam bir performans sergileyen Onyekuru, çıktığı 44 maçta 16 gol ve 6 asistlik katkı verdi. Galatasaray ile ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Nijeryalı oyuncu, 2019-2020 sezonunun başında ise 13.5 milyon Euro karşılığında Monaco’nun yolunu tuttu
    . Fransız ekibinde istediği şansı bulamayan Onyekuru, aynı sezonun ara transfer döneminde tekrar Galatasaray’a kiralandı. Geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılı formayla 12 maça çıkan 23 yaşındaki oyuncu 1 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

HALİL, FLORYA’DA BEĞENİLDİ

Sarı-kırmızılı takım santrfor bölgesini ise Halil Dervişoğlu ile güçlendirdi. Falcao’nun sakatlanması, Diagne’nin ise istenilen performansı sergileyememesi nedeniyle forvet arayışına giren Galatasaray, Halil’i kadrosuna kattı. Teknik heyet, 9 Ekim 2020 tarihinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Galatasaray’ın Ümit Milli Takım ile yaptığı hazırlık karşılaşmasında Halil’i izlemiş ve beğenmişti.
Hollanda’da Sparta Rotterdam altyapısından yetişen 21 yaşındaki oyuncu, ara transfer döneminde 3 milyon Euro karşılığında Brentford’a transfer oldu. Bu sezon başında Twente’ye kiralanan genç yıldız, Hollanda ekibinde istediği şansı bulamadığı için Brentford’a dönmüştü.
Bu sezon 12 maça çıkan Halil, 1 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Ümit Milli futbolcu dün akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. Aynı saatlerde Galatasaray da Halil ve kulübü ile görüşmeleri başlandığını borsaya bildirdi.
#Onyekuru
#Galatasaray
3 yıl önce