|

Örümcek adam Fernando Muslera

Şampiyonlar Ligi'nde Benfica karşısında yaptığı kurtarışlarla farklı mağlubiyeti önleyen, takımını ayakta tutan Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, dünyanın en iyi kalecilerinden biri olduğunu bir kez daha ispatladı.

Yeni Şafak
04:00 - 6/11/2015 Cuma
Güncelleme: 06:05 - 6/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Uruguaylı kaleci, sarı-kırmızılı takım forması altında 2012-2013 yılından bu yana Şampiyonlar Ligi'nde en fazla kurtarış yapan 5. kaleci oldu. Muslera, 25 maçta 94 kurtarış yaparken dünyanın en iyi kalecisi olarak lanse edilen Bayern Münih file bekçisi Manuel Neuer'in hemen ardında yer aldı.



MAÇ BAŞINADA DEVLER LİGİ'NDE EN İYİ İKİNCİ


Neuer 41 maçta 95 kez gole 'dur' derken; en çok kurtarış yapan ise Iker Casillas oldu. İspanyol kaleci, 32 maçta 100 kurtarış yaptı. İlk 5'teki kalecilerin kurtarış sayılarını maç başına orantılandığında Fernando Muslera, Şampiyonlar Ligi'nde en çok kurtarış yapan ikinci kaleci konumunda.



Manchester City kalecisi Joe Hart, 2012-2013 yılından bu yana Şampiyonlar Ligi'ndeki 25 karşılaşmada 99 kurtarışla genel listede ikinci sırada yer alırken maç başına 3.96 kurtarışla listenin ilk sırasında. G.Saray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera ise maç başına 3.76 kurtarış ortalamasına sahip. Genel listede ilk sırada olan Casillas ve genelde 96 kurtarışla üçüncü olan Gianluca Buffon, 3.1 ortalamaya sahip. Neuer ise maç başına 2.3 kurtarışı bulunuyor.



Niasse: G.Saray beni Ocak'ta alabilir


Beşiktaş maçı sonrası konuşan L.Moskovalı golcü Oumar Niasse, “G.Saray'da oynamak istiyorum. Ocak'ta her şey mümkün. G.Saray isterse beni gelip alabilir. Kalbim 'Türkiye' diyor. Ama bu futbol, belli olmuyor” dedi.



Florya'da zirve


G.Saray yönetimi, dün Florya Metin Oktay Tesisleri'ne çıkarma yaparken teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun da katıldığı bir toplantı gerçekleşti. Toplantının bir bölümüne dahil olan Hamza hoca, yönetime takımın son durumu ile ilgili bilgiler verdi. Yöneticiler arasında gerçekleşen toplantıda ise Sneijder'le ilgili ortaya atılan Chelsea iddiaları konuşuldu. Yönetimde ne Sneijder, ne de form düşüklüğü yaşayan Burak Yılmaz'ın devre arasında satılması gibi bir gelişmenin yaşanmayacağı fikri hakimdi. G.Saray yönetimi, ayda 1 kez Florya'da toplanma kararı aldı.





#Şampiyonlar Ligi
#Benfica
#Bayern Münih
#Muslera
#Galatasaray
8 yıl önce