|

Oscar Cardozo geri dönüyor

Trabzonspor’da Bursaspor maçından sonra kulübeye çekilen Cardozo, Osmanlıspor karşılaşmasıyla yeniden 11’de sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Teknik Direktör Şota Arveladze'nin yarınki Osmanlıspor maçında N’Doye’yi yedek soyunduracağı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2015 Cuma
Güncelleme: 02:55 - 25/09/2015 Cuma
Yeni Şafak

Trabzonspor'da geçen sezon attığı 15 golle takımın gol yükünü çeken, bu sezonda ise oyuna sonradan girmesine rağmen 2 maçta 2 gol kaydeden ve alınan toplam 10 puanın 4'ünde imzası bulunan Oscar Cardozo, Osmanlıspor maçıyla birlikte yeniden 11'e dönüyor. Sezonun ilk maçında Bursaspor karşısında 11'de sahaya çıkan Paraguaylı futbolcu, daha sonra oynanan 4 maçın 3'ünde oyuna sonradan girdi. Sezonun 2. maçında Beşiktaş karşısında kenarda oturan Cardozo, bu maçta süre almazken 3. haftada Trabzon'da oynanan Akhisar Belediye maçında yine kulübede yer aldı. Rakip takımın 2-1 öne geçtiği maçın 71. dakikasında oyuna giren golcü futbolcu 85. dakikada beraberliğe getiren golü kaydetti. Bu maçta alınan bir puanın kahramanı olan Cardozo, 4. haftada deplasmanda oynanan Kayserispor maçında da yedekler arasındaydı. Trabzonspor için zor anların yaşandığı bu maçın 65. dakikasında Yusuf'un yerine oyuna giren Paraguaylı yıldız futbolcu, karşılaşmanın 86. dakikasında yine fileleri havalandırarak takımına 3 puan kazandırdı. Cardozo'nun katkısı ile geriye dönüşler yapan Trabzonspor, geçen hafta Galatasaray ile zorlu bir müsabaka oynarken, teknik direltör Şota Arveladze'nin tercihi yine N'Doye oldu. Cardozo ise gol vuruşu yapamadığı maça 72. dakikada dahil oldu. Bursaspor maçından sonra oynanan 4 karşılaşmanın tamamında 11'de sahaya çıkan ve toplam 360 dakika oyunda kalan N'Doye'nin bordo-mavili forma ile henüz gol bulunmuyor.



Lig artık çok sıcak Her yerde ateş görünüyor


Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, ligde iyi takımlar bulunduğunu belirterek, "Lig artık çok sıcak oldu. Ateş görünüyor her tarafta. Herkes herkesten puan alıyor" dedi. Osmanlıspor maçıyla ilgili olarak konuşan Gürcü teknik adam, "Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İyi bir rakibimiz var. İyi başladık, iyi devam etmeyi bekliyoruz. Son maça rağmen iyi bir performans göstermek istiyoruz" ifadesini kullandı.



Ligde güçlü ve zayıf takım ayrımının kalmadığını belirten Arveladze, uyum döneminde ve takım olma yolunda önemli bir dönemi geride bıraktıklarını belirterek, “Bir yandan yeni oluşan bir ekibi, takım haline getirmeye çalışırken, diğer yandan kadro zenginliği oluşturmaya çalıştık. Öncelikle oyun mantalitesi olarak tüm oyunculardan memnunum. Artık takım olma adına da önemli yol kat ettik. Ligde 5 haftalık bölümü geride bıraktık. Eksiklerimizi gidererek seri yakalamak zorundayız. Ligde artık güçlü veya zayıf takım yok” ifadelerini kullandı.



#Oscar Cardozo
#Osmanlıspor
#Trabzonspor
#Şota Arveladze
9 yıl önce