|

Oscarlık 1 puan

Maçın hemen başında tartışılır penaltıyla geriye düşen Trabzonspor, 3 dakika sonra yine Vargas ile ikinci şoku yaşadı. Bordo-mavililer, 62'de Mehmet Ekici'nin golünden sonra yoğun baskı kurdu; Balıkesir ayağına gelen fırsatları tepince beraberlik golü uzatmanın son dakikasında Cardozo ile geldi

04:00 - 6/01/2015 Salı
Güncelleme: 01:56 - 6/01/2015 Salı
Diğer
Süper Lig'de zirveden kopmak istemeyen Trabzonspor, Balıkesir deplasmanında iki puan bıraktı; beraberlik golü uzatmanın son dakikasında gelince bir puan teselli oldu: 2-2. Trabzonspor, maça şok gollerle başladı. 7. dakikada Sercan Yıldırım, Musa Nizam'dan sıyrılırken ceza sahası içinde yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Vargas'ın kullandığı penaltı atışında top ağlara gitti: 1-0  10. dakikada Gökhan Ünal, ara pasıyla topu Vargas ile buluşturdu. Ceza sahası sol çaprazında kaleciden sıyrıldıktan sonra düzgün bir vuruş yapan Venezuelalı futbolcu, farkı ikiye çıkardı: 2-0. 30’da Trabzon’un kazandığı serbest vuruşu Soner direkt kaleye gönderdi. Kaleci Emrullah topu son anda çıkardı. 42’de Bosingwa'nın sağdan ortasına Hasan ters bir vuruş yaptı. Emrullah topu kontrol etti. 

2. YARIDA FARKLI TRABZON

İkinci yarıda ev sahibi ekip skoru koruma yoluna giderken, Trabzonspor ise geliştirdiği ataklarla gol aradı. 62'de Cardozo'nun defansın arasından yaptığı aşırtma vuruşta topu önünde bulan Mehmet Ekici, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda skoru 2-1’e getirdi. 80. dakikada gelişen Balıkesir atağında Ali’nin ara pasında Sercan’ın yakın mesafeden vuruşunu kaleci İbrahim topu ayağıyla çıkardı. 90+4'te Balıkesir savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Cardozo, son şansı iyi kullandı ve topu ağlara gönderdi: 2-2. 

Yanal: 4 oyuncu bitti gibi

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 1 puana seviniyor olmalarının kendilerini mutlu etmediğini, amatörce goller yediklerini söyledi. Tecrübeli teknik adam, maçı "Yediğimiz iki golü tartışmak lazım. Bize yakışmadı. Amatörce bir maç yaptık" şeklinde değerlendirirken, devre arası transferine de değindi: "Takımı doğru oyuncularla takviye etmek zorundayız. Devre arası transferi her zaman zordur. 12-15 Ocak gibi transferi bitiririz diye düşünüyorum. Şu an için 4 oyuncunun transferini bitirdik gibi. İsim vermek istemiyorum." 


Tartışmalı penaltı!

Trabzonspor'un yediği ilk goldeki penaltı kararına büyük tepki vardı. Musa Nizam, ceza sahasına sokulan Sercan Yıldırım'ın topuna müdahale ettiği sırada, ayağını zemine vuran Sercan yerde kaldı. Hiç müdahale olmamasına rağmen hakem penaltı kararı verdi.


Saat sattığı için kovuldu

Trabzonspor'da geçtiğimiz günlerde işten çıkartılan tercüman Serkan Gürbüz'ün futbolcularla aralarında saat ticareti yaptığı için görevine son verildiği açıklandı. Genel Menajer Serhat Altıncı, "Başka işler yapmaya kalkanlara müsaade etmedik" dedi.


Mehmet Ekici: Çok yazık oldu

Trabzonspor'da Balıkesir'e karşı ilk golü atan Mehmet Ekici,  beraberliği 'Yazık oldu' cümlesiyle değerlendirdi. İkinci yarı öncesi daha çok çalışıp toparlanacaklarını belirten genç yıldız, "Beraberlik bizim için kötü bir sonuç. İyi  bir oyun sergiledik ama kazanmamız gereken bir maçtı" dedi.


Trabzon'da mutluyum!

Trabzonspor'a 1 puanı kazandıran Oscar Cardozo maç sonu açıklamasında bulunduğu yerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Sonuç olarak beraberlik mağlubiyetten iyidir" diyen golcü oyuncu, " Trabzon’a artık adapte oldum. Ben Trabzon’da çok mutlu ve huzurluyum" yorumunu yaptı. 


8 milyon Euro Mustafa Yumlu+Zeki Yavru

Sezon başında yerli-yabancı 20'nin üzerinde takviye yapan Trabzonspor’un devre arası bombasının Ozan Tufan olduğu iddia edildi. Bordo-mavili kulübün Eskişehirsporlu Erkan Zengin'in transferi bitmek üzereyken Fenerbahçe'nin devreye girmesine misilleme olarak Bursaspor'un genç yıldızına teklifte bulunduğu öğrenildi. Bordo-mavililer, genç oyuncu için yeşil-beyazlı kulübe 8 milyon Euro+kadro dışı olan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru'yu teklif etti. Teknik direktör Şenol Güneş'in eski öğrencilerine onay verdiği bildirilirken Ozan Tufan için 12 milyon Euro isteyen Bursaspor yönetiminin de teklife sıcak baktığı kaydedildi. 

F.BAHÇE: 6 MİLYON EURO+SELÇUK

Ozan Tufan için Bursaspor'un kapısını çalan Fenerbahçe yönetiminin teklifi ise 5 milyon Euro oldu. Trabzonspor'un teklifi, sarı-lacivertli yönetimi bir hayli çıkmaza sokarken, sarı-lacivertlilerin buna karşılık son teklifinin 6 milyon Euro+Selçuk Şahin olduğu öne sürüldü. 

Fırsatçı takım değiliz Erkan bizimdir

Trabzonspor yöneticisi Köksal Sadıklar, Eskişehirsporlu Erkan Zengin'in transferi konusunda iddalı açıklamalarda bulundu. "Biz delikanlı takımız. Fırsatçı değiliz" diyen Köksal Sadıklar, "Bir Anadolu kulübü zora düştü diye bundan faydalanacak değiliz. Ancak Erkan Zengin bizimdir. Biz istemedikçe hiçbir yere gidemez" şeklinde konuştu. 

FİYATI 2.5 MİLYON EURO

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Fatih Sezer, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un listesinde yer alan Erkan Zengin'in bonservis fiyatının 2.5 milyon Euro olduğunu açıkladı. 
#Trabzonspor
#Balıkesir
#Musa Nizam
9 yıl önce