|

Osman Özköylü özür diledi

Osmanlıspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Osman Özköylü, hafta sonu PTT 1. Lig'de yapılan Kayserispor maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili üzüntüsünü dile getiren basın açıklaması yaptı.

Yeni Şafak
13:19 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 11:23 - 9/12/2014 Salı
AA
Kayserispor-Osmanlıspor maçının ardından yaşanan olayların gündem oluşturduğunu kaydeden Özköylü, "Anılan olayların içerisinde olmak, daha doğrusu kurgulanan bir senaryonun içine çekilmiş olmak ve buna müsaade etmiş olmam şahsımı son derece üzmüştür" şeklinde başladığı açıklamasının sonunda özür diledi.


Müsabaka sırasında oyunu hızlandırmaya ve baskı kurmaya çalıştıkları dakikalarda, lehlerine olan taç atışlarında top toplayıcı çocukların topu oyuncularına vermek istemedikleri yönünde tavırlar sergilemelerinin doğal olarak kendisinin tepkisini çektiğini ifade eden Özköylü, şunları kaydetti:


"Zira saha dışı etkenlerin, özellikle de top toplayıcı çocukların, futbol oyunun taktiksel bir parçası olamayacağı kanaati taşımaktayım. Top toplayıcı çocuğa gösterdiğim tepki sonrası yedek kulübemiz arkasında bulunan tribünlerin sürekli küfürlü tahrikleriyle muhatap oldum ve bu sözlü eylemler nihayetinde tribünlerden gelen sert bir cismin kafama atılmasıyla fiili bir harekete dönüşmüş, yaralanmam ile son bulmuştur. Hedefi sadece galibiyet olan ekibimizin, saha içerisindeki etmenlerden dolayı mağlup ayrılması ise takdir edersiniz ki şahsımda ayrıca bir moral bozukluğuna sebep olmuştur. Tüm bu yaşananlar sonucunda genel menajerimizin başımdaki kanama nedeniyle basın toplantısına katılmama yönündeki telkinlerine rağmen, kamuoyunun haber alma hakkına duyduğum saygıdan ötürü o halde basın toplantısına katılma kararı verdim."


"Psikolojimin hassas olduğu bir ortamda, işi sadece şahsımı tahrik etmek olan malum şahıslar, basın toplantısının ciddiyetine yakışmadığını düşündüğüm alaycı bir şekilde alenen, kahkahalarla laubali bir tutum içerisinde bulunmuştur" ifadesini kullanan Özköylü, bu tavırlara doğal olarak tepki verdiğini ve sonuçta ortaya hoş olmayan, kendisinin asla bir parçası olmaması gereken görüntülerin ortaya çıktığını kaydetti.


Kimsenin üzerine yürümediğini sadece muhataplarına uzaktan değil yakından cevap verme imkanı bulmak için anılan şahısların yanlarına gittiğini savunan Özköylü, açıklamasını şöyle tamamladı:


"Amaçları sadece şahsımı tahrik edip beni bir nevi tuzağa düşürmek isteyenler, şahsımın da istemeyerek yardımıyla, üzülerek belirtiyorum ki amaçlarına ulaşmıştır. Nitekim, anılan şahsın sosyal medyada yayımladığı seviyesiz mesajları da bunun nasıl çirkin bir tuzak olduğunun en güzel örneğidir. Sonuç olarak, birtakım ilişkiler ile kendisini basın toplantılarına dahil eden maksatlı şahısların tahriklerine kapıldığım ve kendime yakıştıramadığım bir tepkide bulunduğum için, öncelikle Türk futbolunda farklı bir profil çizmek için yola çıkan, rekabeti ve kirliliği değil, dostluğu ve güzellikleri kendisine ilke edinen Osmanlıspor Futbol Kulübü'nün başkan ve yönetim kurulundan, bana teveccüh gösteren Kayseri halkından, işini objektif olarak yapan basın ilkelerinden ödün vermeyen basın mensuplarından ve tüm kamuoyundan özür dilerim."
#futbol
#Osmanlıspor
#Osman Özköylü
#Kayserispor
#basın açıklaması
9 yıl önce