|

Otizmli Doruk tarihe geçti

İzmir Yaşar Üniversitesi Grafik ve Tasarım Bölümü öğrencisi Doruk Güngör, Türkiye'de resmi basketbol maçına çıkan ilk otizmli sporcu olarak tarihe geçti. Doruk, Yaşar Üniversitesi- İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu arasında oynanan Ünilig Erkekler Basketbol maçında okul takımının 6 numaralı formasıyla parkede görev yaptı.

Yeni Şafak
17:47 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 15:51 - 3/03/2015 Salı
DHA

Sporcular, maç öncesi takım arkadaşları için, 'Otizmin farkındayız, onların yanındayız' yazılı pankartı taşıdı. Türkiye'de üniversite eğitimi gören 7 otizmliden biri olan Doruk, maçta sayı da attı.


İzmirli Semra ve Ergin Güngör çiftinin oğulları Doruk'a 2.5 yaşındayken otizm teşhisi konuldu. Doruk, 3 yaşında okumayı söktü, 4 yaşında 4 işlemi söktü. Geçen yıl girdiği üniversite sınavında Yaşar Üniversitesi Grafik ve Tasarım Bölümü'nü yüzde 50 bursla kazanmayı başaran Doruk'un İngilizce hazırlık sınıfında da başarıyla öğrenim hayatına devam ettiği belirtildi.


Türkiye Otizm Platformu Koordinatörü ve İzmir Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği Başkanı baba Ergin Güngör, Doruk'un Ünilig maçına çıkmasının otizmli bireyleri ve ailelerini cesaretlendireceğini söyledi. "Doruk ilkokula başladığında belki bir daha almazlar diye ilk gün önlükle fotoğrafını çektik" diyen Ergin Güngör, "Bugün geldiği nokta mutluluk verici. Basketbol otizmli için çok zor bir spor. Rakibi, takım arkadaşlarını, topu takip etmesi, salon gürültüsüne tahammül etmesi gerekiyor. Bu, şans ve imkanın yanı sıra, aslında hakları verildiği zaman otizmli bireylerin neleri başarabileceğini göstermek açısından önemli bir adım" dedi.


Yaşar Üniversitesi takımının antrenörü Taylan Dündar ise "Otizmli bireyler için spor yapmanın ne kadar önemli olduğunu görme fırsatı bulduk. Ünilig maçında Doruk'la sahaya çıkma fikrimize Federasyon da destek verdi" diye konuştu.

 
#otizm
#yaşar üniversitesi
#basketbol
#doruk güngör
9 yıl önce