|

Ozan Kabak Stuttgart formasıyla ilk gollerini Hannover'e attı

Galatasaray'dan Stuttgart'a transfer olan Ozan Kabak, Hannover ile oynanan Bundesliga maçında 2 gol attı. 18 yaşındaki oyuncu, takımı adına ikinci ve üçüncü golü atan isim oldu. Ozan kariyerinin ilk gollerini Almanya'da atmış oldu. Ozak Kabak'ın Bundesliga'da attığı iki golü haberimizden izleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:48 - 3/03/2019 Pazar
Güncelleme: 17:49 - 4/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Ozan Kabak kariyerindeki ilk golü Bundesliga takımlarından Hannover'e attı.
Ozan Kabak kariyerindeki ilk golü Bundesliga takımlarından Hannover'e attı.

Bundesliga'da Stuttgart, sahasında Hannover 96'yı 5-1 mağlup ederken, Ozan Kabak ilk gollerine imza attı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 4. dakikada Mario Gomez'in topu filelere göndermesiyle 1-0 öne geçti. Maçtaki üstünlüğünü sürdüren Stuttgart, 16 ve 45. dakikalarda Ozan Kabak'ın iki kafa golüyle skoru 3-0 yaptı. Böylece karşılaşmanın ilk yarısı kırmızı-beyazlı ekibin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda Hannover 96, 68. dakikada Jonathas'ın golüyle skoru 3-1'e getirdi. Stuttgart ise 78 ve 81. dakikalarda Steven Zuber ile üst üste bulduğu gollerle karşılaşmadan 5-1 galip ayrıldı.

Sezonun devre arasında Galatasaray'dan Stuttgart'a transfer edilen Ozan Kabak, Bundesliga'da ilk gollerini Hannover 96 ağlarına göndermeyi başardı. Ozan, ilk 11’de başladığı maçta 90 dakika forma giydi.

Ligde kalma mücadelesinde önemli bir galibiyet alan Stuttgart, puanını 19 çıkarttı ve 16. sıradaki yerini korudu. Hannover 96 ise 14 puanla 17. sırada kaldı.

İşte Hannover maçına ilk 11'de başlayan Ozan Kabak'ın attığı goller;
Ozan Kabak Alman basının gündeminde

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga), Stuttgart’ın sahasında Hannover 96’yı 5-1 mağlup ettiği maçta 2 gol atan OzanKabak’ın performansı, Alman basınında geniş yer aldı.

Sky Sport'un internet sitesinde "Kabak Hannover 96’ya karşı Bundesliga'da tarih yazdı." başlığıyla verilen haberde, Ozan'ın Bundesliga’da attığı iki golle tarih kitaplarında yerini aldığı belirtildi. Haberde, Ozan’ın Bundesliga’da bir maçta iki gol atan en genç Türk futbolcu unvanını Hakan Çalhanoğlu’nun elinden aldığı, aynı zamanda Neven Subotic’in, bir maçta iki kafa golü atan en genç futbolcu unvanı ele geçirdiği ifade edildi.

Kicker: Bir maçta iki gol atan en genç savunma oyuncusu

Kicker dergisinin haberinde de 2 kafa golü atan Ozan Kabak’ın takımın galibiyetine önemli katkı sağladığı vurgulanarak, "Ozan Kabak Bundesliga tarihinde 18 yaş ve 343 gün ile bir maçta iki gol atan en genç savunma oyuncusu oldu." denildi. Ozan’ın bu unvanı 1992-1993 sezonunda Karlsruhe’nin Bochum ile 2-2 berabere kaldığı maçta 19 yaş ve 89 günlükken iki gol atan Jens Nowotny’den aldığı belirtilen haberde, Türk futbolcunun Stuttgart Kulübünün yöneticisi Thomas Hitzelsperger tarafından da övüldüğü kaydedildi.

Hitzelsperger, Ozan’ın yaşına göre çok ağırbaşlı olduğunu aktararak, “Onun ne kadar olgun olduğuna şaşırdım." değerlendirmesinde bulundu.

Stuttgarter Nachrichten: Ozan Kabak öncülük etti

Stuttgarter Nachrichten gazetesinin “Ozan Kabak, Weinzierl ekibinin başarısına öncülük etti." başlığıyla duyurduğu haberde, 18 yaşındaki futbolcunun "maçın oyuncusu" sıfatını hak ettiği belirtildi. Genç oyuncunun maçta iki kafa golünü attığına işaret edilerek, güçlü bir performans sergilediği ve iyi pozisyon aldığı kaydedildi.

Öte yandan Bundesliga’nın resmi sayfası Ozan Kabak’ı "haftanın kadrosuna" aldı.

Ozan Kabak devre arasında Galatasaray’dan 11 milyon avro bonservis ücretiyle Stuttgart’ta transfer edilmişti.



#Ozan Kabak
#Stuttgart
#Hannover
5 yıl önce