|

Özat çıldırdı: Kasaptan hakem yaparsan...

PTT 1. Lig takımlarından Elazığspor'un teknik direktörü Ümit Özat, hakem camiasına sert bir eleştiri getirerek, ''Bakkaldan, manavdan, kasaptan, askerden, müsteşardan hakem yapıyorsun, 'Türk futbolu niye gelişmiyor?' diyorsun. Türk futbolu tabii ki gelişmez'' dedi.

Yeni Şafak
19:28 - 7/12/2014 Pazar
Güncelleme: 19:32 - 7/12/2014 Pazar
AA

Özat, Giresunspor'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularının sergilediği oyundan memnun olmadığını söyledi.


Karşılaşmanın hakemi Erkan Engin'in kararlarını eleştiren Özat, ''Bu işin üstünde olup, açılıştan açılışa gidip, onu bunu buraya davet edip, seminer yapıp Türk futbolunu bir yere getiremezsiniz. 3. Lig'de yaş sınırlaması var. Futbolcular 26 yaşından sonra oynayamıyor. Bu çocuklara profesyonel eğitim verip hakem yetiştirmiyorsun. Bakkaldan, manavdan, kasaptan, askerden, müsteşardan hakem yapıyorsun, 'Türk futbolu niye gelişmiyor' diyorsun. Türk futbolu tabii ki gelişmez. Profesyonel insanların içine yan meslek olarak bu işi yapanları sokarsanız gelişmez'' diye konuştu.


'Saç kestirmekle Collina olunmuyor'

Özat, şunları söyledi: "Canım yanmış benim, tek verdiğin doğru karar diyorum, 'Atarım seni' diyorsun. Kimi atıyorsun? Öyle saç kestirmekle Collina (Eski İtalyan hakem Pierluigi Collina) olunmuyor. Nasıl olsa kolay, Ümit konuşsun, Ahmet konuşsun ceza. Zaten cezadan başka bir şey vermiyorlar. Federasyonun kasasına giren paranın 4'te 3'ü cezalardan. Para toplanıyor da ne oluyor sanki Türk futbolu bir yere gidiyor. Kazakistan'ı yeniyor, seviniyor."

 
#PTT 1. LİG
#ELAZIĞSPOR
#ÜMİT ÖZAT
#ERKAN ENGİN
9 yıl önce