|

ÖZET | Fenerbahçe-Galatasaray: 0-3

Süper Lig’in 18. haftasında dev derbide Fenerbahçe, Galatasaray’ı konuk etti. Sarı-kırmızılı takım ilk yarıda Sergio Oliveira, ikinci yarıda Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi'nin attığı gollerle Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. Ev sahibi takım, İrfan Can Kahveci'nin son bölümdeki kırmızı kartıyla maçı 10 kişi tamamladı. Bu maçın özetine ve gollere haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

Ömer Çelikbaşlı
20:50 - 8/01/2023 Pazar
Güncelleme: 09:18 - 9/01/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Kerem Aktürkoğlu, bu sezon 7. golünü attı.
Kerem Aktürkoğlu, bu sezon 7. golünü attı.

Süper Lig’in 18. Haftasında Fenerbahçe sahasında Galatasaray’ı konuk etti.

Mücadelenin 13. Dakikasında Galatasaray bir duran top organizasyonunda Abdülkerim Bardakçı’nın attığı golle 1-0 öne geçti. Fakat bu gol ofsayt nedeniyle iptal edildi.

16. Dakikada Galatasaray Kerem Aktürkoğlu ile bir gol daha buldu. Fakat bu gol de ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

28. Dakikada Sarı kırmızılı takım sağ kanattan geldi. Rashica’nın pasında Barış Alper topu üstten dışarı gönderdi.

32. Dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Korner organizasyonunda arka tarafa seken topa, güzel bir vuruş yapan Oliveira takımına üstünlüğü getirdi. İlk yarıda konuk ekibin bariz bir oyun üstünlüğü varken, sarı lacivertliler istediği başlangıcı yapamadı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarı Fenerbahçe’de Gustavo Henrique yerine Lincoln Henrique oyuna dahil oldu. Sarı lacivertliler bu değişiklikle birlikte üçlü savunmadan dörtlüye döndü. 66. Dakikada Fenerbahçe Osayi ile gole yaklaştı. Onun vuruşunda kaleci Muslera gole izin vermedi.

Galatasaray, 78. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun attığı golle farkı ikiye çıkarttı. Savunma arkasına atılan topta, Fenerbahçe savunmasını az adamla yakalayan Kerem, topu Icardi'ye aktardı. Arjantinli yıldız, daha sonra ceza sahasına hareketlenen Kerem'i tekrar gördü ve pası gönderdi. Kerem, topu Altay'ın bacaklarının arasından ağlara gönderdi.

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, Dubois'e yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gördü.

Maçta son sözü Mauro Icardi söyledi. Savunmada Serdar Aziz'in hatasını iyi değerlendiren Arjantinli golü iğne deliğinden topu ağlara gönderdi.

Maçı 2-0 bitti.

Fenerbahçe-Galatasaray maç özeti



#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Süper Lig
#Derbi
1 yıl önce