|

ÖZET | Galatasaray 2-1 Ofspor

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında ağırladığı TFF 3. Lig ekibi Ofspor'u 2-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. Sarı-kırmızılılara turu getiren golleri Seferovic ve Berkan Kutlu kaydederken, konuk ekibin tek golünü ise Miraç Türkyılmaz attı. Galatasaray - Ofspor mücadelesinin özetini ve atılan gollerini haberimizden izleyebilirsiniz.

Haber Merkezi
22:46 - 8/11/2022 Salı
Güncelleme: 22:54 - 8/11/2022 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray 2-1 Ofspor
Galatasaray 2-1 Ofspor

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Trabzon temsilcisi Ofspor'u ağırladı. Sarı-kırmızılılar, 18. dakikada 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 37. dakikada Seferovic, 79. dakikada ise Berkan Kutlu'nun golleriyle 2-1 kazanarak adını bir üst tura yazdırdı.

Galatasaray - Ofspor maç özeti
18. dakikada Mustafa Emin Birinci’nin pasında orta sahanın solunda topla buluşan Miraç Türkyılmaz, ceza yayı önüne gelip çaprazdan çok sert bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi.
0-1

22. dakikada Mata’nın pasıyla soldan son çizgiye inen Seferovic, kale sahası önüne çevirdi. Gomis’in yakın mesafeden vuruşunda kaleci Mızhat topu ayaklarıyla çıkardı.

37. dakikada Dubois sağdan ceza sahasına girip arka direğe ortaladı. Bu noktada topla buluşan Seferovic göğsüyle düzeltip çok sert vurarak topu ağlara gönderdi.
1-1

42. dakikada hızlı gelişen Galatasaray hücumunda Fredrik Midtsjö savunma arkasına Yunus Akgün'e güzel bir pas atıyor. Yunus Akgün kalecinin üstünden topu ön direğe doğru hareketlenen Bafetimbi Gomis'e bırakıyor. Bafetimbi Gomis vuruyor ancak savunma gole izin vermiyor.

79. dakikada sağ kanatta Sacha Boey'le gelişen hücumda, Sacha Boey yerden Juan Mata'ya gönderiyor. Juan Mata şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri dönüyor. Top tekrar Juan Mata'da kalıyor. Juan Mata daha müsait pozisyonda bulunan Berkan Kutlu'ya bırakıyor. Berkan Kutlu ceza sahası dışından güzel bir vuruş yapıyor ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydediyor.
2-1

Karşılaşma 2-1'lik Galatasaray'ın galibiyetiyle sona erdi.

As oyuncular kadroda yer almadı

Okan Buruk, Süper Lig'de Beşiktaş ile oynadıkları derbide ilk 11'de görev yapan oyunculara, Yeşilyurt D.Ç Ofspor maçının başlangıç kadrosunda yer vermedi. Sarı-kırmızılı takım, maça Okan Kocuk, Leo Dubois, Mathias Ross, Metehan Baltacı, Patrick van Aanholt, Yunus Akgün, Berkan Kutlu, Fredrik Midtsjö, Juan Mata, Haris Seferovic ve Bafetimbi Gomis 11'i ile başladı.

Galatasaray'da Fernando Muslera, Emre Taşdemir, Abdülkerim Bardakcı, Lucas Torreira, Victor Nelsson, Milot Rashica, Sergio Oliveira, Dries Mertens ve Mauro Icardi maçın kadrosunda bulunmadı. Galatasaray'da Yusuf Demir de sakatlığı sebebiyle maçın kadrosuna dahil edilmedi.

#Galatasaray
#Ofspor
#Ziraat Türkiye Kupası
1 yıl önce