|

ÖZET | PSG-Lille: 4-3

Ligue 1'de PSG evinde Lille karşısında Messi'nin uzatma dakikalarında frikikten bulduğu golle 4-3'lük skorla galip geldi. PSG, evinde aldığı 29 galibiyet ve 5 beraberlikle Avrupa'nın beş büyük liginde iç sahada devam en uzun yenilmezlik serisine sahip olmaya devam etti.

17:57 - 19/02/2023 Sunday
Yeni Şafak
Messi galibiyet golünü attı
Messi galibiyet golünü attı

Fransa Ligue 1'in 24. haftasında Paris Saint-Germain sahasında Lille takımını konuk etti.

Mücadeleye hızlı başlayan PSG, 11. dakika Kylian Mbappe ve 17. dakika Neymar'ın golleriyle skoru 2-0 taşıdı. Lille ise 24. dakika B. Diakite'nin golüyle karşılık vererek soyunma odasına 2-1 geride gitti.

İkinci yarının başında ise PSG'de Neymar, sakatlığı nedeniyle 51. dakikasda göz yaşlarıyla oyundan çıkmak zorunda kaldı. Brezilyalı yıldızın sağ ayak bileği burkuldu.

Lille 58. dakikada penaltı kazanırken topun başına geçen J. David hata yapmadı ve skoru 2-2 yaparak eşitledi. Deplasman takımı 2-0 geriye düştüğü mücadelede 69. dakikada da J. Bamba ile gol bularak skoru 3-2'ye getirerek öne geçmeyi başardı.

PSG'de ise Kylian Mbappe 87. dakikada bulduğu golle maçı 3-3'e taşırken takımına can simidi oldu.

Messi sahneye çıktı

90+5'de kazanılan frikikte PSG'de duran topun başına geçen Lionel Messi, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak takımı adına galibiyeti getiren isim olmayı başardı.

Karşılaşmada başka gol sesi çıkmazken mücadele PSG'nin 4-3'lük galibiyetiyle sonuçlandı. Son şampiyon PSG, puanını 57'ye çıkararak liderliğini sürdürdü. Lille ise 41 puanda kaldı.

Böylelikle PSG, Ligue 1'de 29 galibiyet ve 5 beraberlikle Avrupa'nın beş büyük liginde iç sahada devam en uzun yenilmezlik serisine sahip olmaya devam etti.



#PSG
#Messi
#Lille
1 year ago