|

ÖZET | Samsunspor-Tuzlaspor: 1-0

Spor Toto 1. Lig'in 32. haftasında lider Yılport Samsunspor sahasında Tuzlaspor'u 1-0 mağlup etti. Samsunspor-Tuzlaspor maçının özetini haberimizden izleyebilirsiniz.

22:39 - 11/04/2023 Salı
Güncelleme: 00:06 - 12/04/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Samsunspor bir maç daha kazanırsa Süper Lig'e yükselecek
Samsunspor bir maç daha kazanırsa Süper Lig'e yükselecek

Yılport Samsunspor ile Tuzlaspor, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda karşılaştı.


Ev sahibi takım 2. dakikada Philip Awuku'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.


Maçın 37. dakikasında Samsunsporlu Douglas Tangue'nin kafa vuruşuyla filelere gönderdiği topun ardından hakem Direnç Tonusluoğlu, gol kararı verdi. Ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.


90+9. dakikada Tuzlasporlu James Adeniyi'nin ceza sahası içinden filelere gönderdiği topun ardından hakem Tonusluoğlu, gol verdi. Ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyon öncesi faul olduğu gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.


Geçtiğimiz hafta yenilmezlik serisi son bulan lider Samsun temsilcisi, evinde kayıp vermedi ve puanını 66'ya yükseltti. Geride 6 maçı kalan Samsunspor, deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Adanaspor ve Yeni Malatyaspor deplasmanlarındaki maçlarda galip sayılarak 3 puanı hanesine yazdıracak. Ankara Keçiörengücü, Bodrumspor ve Denizlispor karşılaşmalarından 1 galibiyet elde etmesi Karadeniz temsilcisinin Süper Lig'e çıkması için yeterli olacak.


İki maçlık galibiyet serisi biten Tuzlaspor ise 34 puanla 12. sırada kaldı.


Tuzlaspor'da oyuncu değişikliği krizi


Mücadelede ilginç bir olay da yaşandı. Tuzlaspor forması giyen Bünyamin Yürür 76. dakikada oyuna dahil oldu. 14 dakika sonra ise teknik heyet 25 yaşındaki futbolcuyu oyundan çıkarmak istedi ancak Bünyamin bu karara itiraz ederek değişikliğin olmasına izin vermedi.






#Yılport Samsunspor
#Tuzlaspor
#TFF 1.Lig
1 yıl önce