|

Pantelic heyecanı

Ülkesi Hollanda'da bulunan teknik direktör Rijkaard'ın, golcü futbolcu ile görüştüğü ileri sürüldü. Ajax'ta geçen sezon 25 maçta 19 gol ve 9 asistlik bir performans sergileyen Pantelic'in bonservisinin elinde olması, G.Saray yönetiminin de iştahını kabarttı

Abdullah Eğilmez
00:00 - 26/05/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:37 - 26/05/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Pantelic heyecanı
Pantelic heyecanı

Sezonun bitmesi ile tatil için ülkesine giden ve sarı-kırmızılı takımın transfer çalışmalarını buradan yürüten teknik direktör Frank Rijkaard'ın, Makro Pantelic'le görüştüğü iddiası, camiayı heyecanlandırdı. Geçtiğimiz sezon Almanya'nın Hertha Berlin ekibinden Hollanda Birinci Ligi takımlarından Ajax'a transfer olan ve ilk yılında çıktığı 25 maçta 19 gol ve 9 asistlik müthiş bir performans sergileyen Sırp yıldızın, Rijkaard'a prensipte olumlu cevap verdiği ileri sürüldü. Rijkaard'ın Hollanda'da Pantelic'le görüştüğü haberi, G.Saray yönetimini de hareketlendirdi. Sırp golcünün Ajax'la bir yıllık sözleşme yapması ve bonservisinin elinde bulunması, sarı-kırmızılı takımın yöneticilerinin iştahını kabarttı. Baros'un yanına alternatif arayan ve transfer bütçesinde kısıtlamaya gidilen G.Saray'da, Pantelic'in bonservis bedelinin olmaması yönetimi bir hayli rahatlatıyor. 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu 1.83 boyunda ve 32 kez giydiği Sırbistan forması altında 3 de gol attı.


Neill'in yanına Henrique iddiası

Neil dışında savunmanın gösterdiği performanstan memnun olmadığını açıkça dile getiren Teknik Direktör Frank Rijkaard, Avustralyalı futbolcunun alternatifini buldu. Hollandalı teknik adamın stoper bölgesine Barcelona'dan öğrencisi olan Henrique Adriano'nun alınmasını istediği öğrenildi. Sezon başında Racing Santander'e kiralanan 24 yaşındaki stoperi Barcelona teknik direktörü Joseph Guardiola'nın kadroda düşünmediği ve bu nedenle satış listesine konulduğu belirtildi. 1.85 boyundaki Brezilyalı stoperin 2013 yılına kadar Barcelona ile sözleşmesi bulunuyor. Sarı-kırmızılıların Brezilyalı stoper için İspanyol kulübüne 4 milyon euro önereceği belirtildi.


G.Saray taraftarı Kewell'ı bırakmıyor

G.Saray taraftarı, sözleşmesi sona eren ve yeni sezonda takımda düşünülmeyen Avustralyalı futbolcu Harry Kewell'ın kalmasını istiyor. G.Saray'da ortaya koyduğu performansla efsaneleşen Gheorghe Hagi'den sonra en sevilen yabancı oyuncuların başında gelen Harry Kewell ile yeni sözleşme imzalanmasını isteyen binlerce taraftar, internet ortamında oluşturdukları blog ve forumlarla sarı-kırmızılı yönetime seslerini duyurmaya çalışıyor. Farklı platformlarda çok sayıda blog ve grup açan sarı-kırmızılı taraftarlar, buralardaki yorumlarında “Oz Büyücüsü” lakaplı Kewell ile yeni sözleşme imzalanması gerektiğini ifade ediyorlar.


Blackburn Grella'yı satmaya hazır

İngiltere Premier Lig takımlarından Blackburn Rovers'ın orta saha oyuncusu Vince Grella'yı G.Saray'a satmaya hazırlandığı iddia edildi. İngiliz Daily Mirror gazetesinde yer alan haberde, Menajer Sam Allardyce'in İspanyol futbolcu Guti'yi takımında görmek istediğini ve kulübün Avustralyalı futbolcuyu yaklaşık 2,5 milyon sterlin karşılığında gönderebileceğini yazdı.


Çağlar resmen G.Saray'da

G.Saray, Kayserispor'dan Ali Turan, Altay'dan Musa Çağıran, Bucaspor'dan Mehmet Batdal ve Beşiktaş'tan Serdar Özkan'ın ardından Denizlispor'un Milli sol beki Çağlar Birinci'yi de kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılı ekip, bu transferin karşılığında Denizlispor'a genç oyuncular stoper Semih Kaya, forvet oyuncusu Erhan Şentürk, stoper Murat Akça ve orta saha oyuncusu Serdar Eylik'i gönderirken, bir miktar para da vermeyi kabul etti.



14 yıl önce