|

Paralelle savaşa devam

Türkiye'nin iki sorunu olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Yıldırım, "Biri terör, diğeri de paralel yapı. Türkiye kötü günlerden geçiyor. Bugün yine görüyoruz, gözaltılar var. O kadar yaygın hale gelmiş ki ne zaman sonu gelecek kimse tahmin edemiyor. Diğeri de doğudan batıya yayılan terör meselesi" dedi. Fenerbahçe Başkanı, ligde 5 puan geride olmalarına rağmen şampiyonluğa sonuna kadar inandığını belirterek, “Daha ortada 15 puan var. İspanya'da 3 haftada 9 puanlık fark kapandı. Burada da kapanabilir. Şampiyon son hafta bellİ olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2016 Salı
Güncelleme: 02:11 - 19/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Paralel yapının en az terör kadar tehlikeli olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki bir çok konuya açıklık getirdi. Türkiye'nin en önemli sorunlarının Terör ve Paralel Yapı olduğunun altını dizen Yıldırım, "Türkiye kötü günlerden geçiyor. Bugün yine görüyoruz, gözaltılar var. O kadar yaygın hale gelmiş ki ne zaman sonu gelecek onu kimse tahmin edemiyor. Diğeri de doğudan batıya yayılan terör meselesi. Bu iki çok önemli konu varken, bizlerin spor yaparken başarı ya da başarısızlıklarda konuşmak, yorum yapmak gibi bir hakkımız olmamalı. Çünkü bir taraftan insanlar ölüyor, her gün şehitler veriliyor. Hepsine rahmet, ailelerine de sabır diliyorum" dedi. Bu yapının kendileriyle 2004'te mücadeleye başladığını belirten Yıldırım, onlarla sonuna kadar savaşacağını kaydetti.



BEN BU TAKIMA İNANIYORUM


Yıldırım, Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren takımlarına güvendiklerini anlatarak, "Futbol takımımıza ben güveniyorum. Daha 5 maç ve 15 puan var. Arada 5 puan fark var. Bundan 3 hafta önce İspanya Ligi'nde Barcelona 9 puan farkla öndeydi. Son maçlar sonunda Barcelona ve Atletico Madrid'in puanları 76, Real Madrid'in puanı ise 75. Ne olacağı belli değil. Aynı şekilde bizde de olabilir. Biz oyuncularımıza, teknik heyete inanıyoruz. Son maçta şampiyon belli olacak" ifadelerini kullandı.



ŞAMPİYON OLURSAK NE DİYECEK


Süper Lig'de önlerinde 5 önemli maçın olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Osmanlıspor geldi maçımızda iyi oynadı berabere kaldık. Beşiktaş maçında iyi oynamayacaklarının garantisi mi var. Biz Osmanlıspor, Torku Konyaspor ve Galatasaray'a puan kaybettik, Beşiktaş bu üçüyle de oynayacak. Bu 5 maçın sonunda Fenerbahçe şampiyon olursa oyuncuları yuhalayanlar, 'yönetim istifa' diye bağıranlar ne diyecek. Onların derdi F.Bahçe'nin şampiyon olup olmaması değil" değerlendirmesinde bulundu.



HOCANIN BİR YIL SÖZLEŞMESİ VAR


Takımın genel durumuyla ilgili sezon sonunda değerlendirme yapacağını vurgulayan F.Bahçe Başkanı, "Hocanın bir yıl daha mukavelesi var, süresi geldiğinde oturup konuşuruz. Gerek duyulacak bir şey varsa yaparız, yoksa bir sene daha sözleşmesi var. Terraneo ile neden ayrıldık, onu da anlatırız. Kulüp ve futbolcularla ilgili bir değerlendirme varsa, bunların hepsini sezon bittikten sonra değerlendiririm. Kimseden de çekinmem. Hele basından hiç çekinmem" şeklinde görüş belirtti.



10 SENE DAHA GİTMEM


Aziz Yıldırım, Mersin İdmanyurdu ile oynadıkları maçta yönetim ve futbolcuları protesto eden taraftarlara sert tepki gösterdi. Tribünlerdeki bazı grupların rant peşinde koştuğunu ve başka amaçlar peşinde olduğunu savunan Yıldırım, bu gruplarla sonuna kadar mücadele edeceğini ifade etderek, "Dün 'Ersun Yanal' diye bağırıyorlar. Ersun Yanal gittiğinden beri kendisiyle ne görüştüm ne de konuştum. Ben olduğum müddetçe Ersun Yanal bu kulübe gelemez. Bu tribünler böyle yaparlarsa, beni kızdırırlarsa 10 sene daha gitmem. Onun için benimle fazla uğraşmasınlar" diye konuştu.



BU KULÜPTE AHLAKLI OLANLAR ÇALIŞIR


Yıldırım, Ersun Yanal'ın görevine kendilerinin son verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Takımın başına getirdiğimde tribünler 'Aykut Kocaman' diye bağırıyordu. Ersun Yanal, Trabzonspor'a gitti, 'F.Bahçe şike yaptı mı yapmadı mı?' diye tek kelime konuşmadı. Burada 'F.Bahçe yapmadı' diyordu. Orada niye söylemiyorsun. Neden ayrıldığını hepiniz biliyorsunuz. Ahlaklı olan insanlar ancak bu kulüpte çalışabilirler, ahlaklı olmayanlar çalışamaz."



Aykut Kocaman'ın kendisinden sonra takımın başına geçebileğini belirten Yıldırım, geçen yıl Rize'de yaşadıkları saldırının şampiyonluklarına mal olduğunu da söylerken, terör olaylarının F.Bahçe ve G.Saraylı bazı yabancıların performansını etkilediğini de sözlerine ekledi.


#Fenerbahçe
#Aziz Yıldırım
#Paralel yapı
8 yıl önce