|

Vodafone Park'ta zirve ateşi!

Süper Lig'de şampiyonluğun güçlü adaylarından Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün kritik derbide karşı karşıya gelecek. Galibiyetten başka bir sonuç düşünmeyen siyah-beyazlılar, ezeli rakibini yenerek yarıştaki iddiasını güçlü bir şekilde sürdürmeyi hedefliyor. Son haftalardaki çıkışıyla şampiyonluk yolunda emin adımlar atan sarı-lacivertliler ise, Beşiktaş'ı deplasmanda yenmesi halinde büyük avantaj elde edecek.

Yeni Şafak ve
09:02 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 14:12 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Derbide Vodafone Park'ta boşluk kalmaması bekleniyor.
Derbide Vodafone Park'ta boşluk kalmaması bekleniyor.

Süper Lig'de sezonun en önemli derbilerinden birinde bugün Beşiktaş ile Fenerbahçe Vodafone Park Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Ligde bu sezon özellikle dış saha maçlarında istediği sonucu alamayan siyah-beyazlılar, ev sahibi olduğu derbide ezeli rakibini mağlup ederek şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih karşısında aldığı farklı yenilgi nedeniyle hayal kırıklığı yaşatan Beşiktaş, Fenerbahçe'yi mağlup ederek hem moral bulmak hem de gelecek haftalar için lige iyice ağırlığını koymayı planlıyor.

Ligde son haftalardaki müthiş çıkışıyla şampiyonluk iddiasını güçlendiren sarı-lacivertliler ise, ezeli rakibi karşısında deplasmanda alacağı 3 puanla yarışta avantaj sağlayacak.

Muhtemel 11'ller
Beşiktaş
  • Fabri, Gökhan, Medel, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Quaresma, Oğuzhan, Babel, Negredo.
Fenerbahçe
  • Volkan, Isla, Neustadter, Neto, İsmail, Mehmet Topal, Josef, Dirar, Aatıf, Giuliano, Fernandao
Kartal evinde geçilmiyor, Fenerbahçe derbi kaybetmiyor
Dolmabahçe'de oynadığı lig maçlarında yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, bu sezonki 10 müsabakada 7 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Beşiktaş, ev sahibi takım sıfatıyla ligdeki son 37 maçta ise 30 galibiyet, 7 beraberlik aldı, sahadan puansız ayrılmadı. Fenerbahçe ise, son 21 resmi maçını kaybetmedi. Ligde son 15 karşılaşmada yenilmeyen Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise oynadığı 6 maçı da kazandı. Sarı-lacivertliler, ligde oynadığı son 9 derbiyi kaybetmezken Vodafone Park'ta çıktığı 2 maçta da yenilmedi.
İki takım da sahaya rotasyonla çıkacak
  • Beşiktaş'ta, Atiker Konyaspor deplasmanında sarı kart gören Pepe ve Talisca, kritik derbide forma giyemeyecek. Caner, Oğuzhan, Adriano ile Medel, bugün kart görmeleri halinde Trabzonspor ile oynanacak mücadelede takımını yalnız bırakacak. Siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ile Vida, takımla antrenmanlara çıkmaya başladı.
  • Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Janssen ile sarı kart cezalısı Hasan Ali, derbide forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Skrtel ise kadroda yer alacak. Alanya maçın öncesi rahatsızlanan Volkan Demirel de sahada olabilecek. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Aykut Kocaman, Valbuena'yı yedekte oturtup Dirar'ı oynatacak. Hasan Ali'nin yerine İsmail Köybaşı olacak.
Rekabette 345. randevu
Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün 345. kez karşı karşıya gelecek. 94 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 344 maçta Fenerbahçe 131, Beşiktaş 123 galibiyet aldı, 90 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe'nin 472 golüne, Beşiktaş 431 golle karşılık verdi.


Vodafone Park kapalı gişe
Süper Lig'de bugün ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Beşiktaş'ta taraftarların da derbiye özel olarak hazırlandığı belirtildi. Vodafone Park'ta boşluk kalmaması beklenirken, siyah-beyazlı tribünlerin rakibi bozmak için ellerinden geleni yapacakları ancak kulübe zarar verecek hareketlerden kaçınarak sağduyulu davranacakları ifade edildi. Sarı-lacivertli taraftarlar da kendilerine ayrılan yerden maçı izleyecek.
Fenerbahçe taraftarı otobüslerle gidecek
  • F.Bahçe taraftarları, derbiye otobüslerle gidecek. Sarı lacivertli taraftarlar, saat 15.00’de Ülker Stadı önünden otobüslerle Dolmabahçe’ye hareket edecek. Sadece Passolig kartlarında bilet olan taraftarlar otobüslere alınacak. Araçlarda çıkacak herhangi bir maddi hasar durumunda buna neden olan taraftar hakkında, neden olanların tespit edilememesi halinde otobüse binen tüm taraftarlara yasal işlem yapılacak ve mücadeleye alınmayacak.



#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Süper Lig
6 yıl önce