|

Park'ta zirve kapışması

Süper Lig'de 25'er puanı bulunan Beşiktaş ve Trabzonspor, zirveden uzaklaşmamak için karşı karşıya geliyor. Siyah-beyazlılar, kötü gidişata son verip taraftarıyla barışmak isterken, bordo-mavililer hem üst üste 4. galibiyetini, hem de bu sezonki 3. derbi zaferi peşinde.

Yeni Şafak
09:31 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 09:42 - 16/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Olcay Şahan (solda), eski takım arkadaşı  Oğuzhan Özyakup'la mücadele ederken.
Olcay Şahan (solda), eski takım arkadaşı Oğuzhan Özyakup'la mücadele ederken.

Süper Lig'de beklenen gün geldi çattı. Şampiyonluk hesapları yapan takımlardan Beşiktaş ile Trabzonspor haftanın maçında bugün karşı karşıya gelecek. Zirveden uzaklaşmak istemeyen iki takım da sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

Ligdeki son karşılaşmasında Alanyaspor ile berabere kalan siyah-beyazlılar, hafta içinde Avrupa Ligi'ne veda etti. Ligde 25 puanı bulunan Beşiktaş, bugünkü karşılaşmayı kazanarak kaldığı tek kulvarda iddiasını sürdürmeye çalışacak. Trabzonspor da Beşiktaş gibi 25 puanda bulunuyor ve bordo-mavililer de zirveden uzaklaşmak istemiyor. Ligde son 3 maçını kazanan Trabzonspor, bugün de sahadan 3 puanla ayrılarak galibiyet serisini 4'e çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

Kartal'da forvet hattı düşündürüyor

Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Babel ve Roco, bugün görev alamayacak. Caner Erkin ise takımla çalışmalara başlamasına rağmen teknik direktör Şenol Güneş'in şans vermesi beklenmiyor.

Sakatlıkları nedeniyle Avrupa Ligi'ndeki Malmö maçında oynayamayan Gökhan Gönül ve Jeremain Lens, Trabzonspor karşılaşması için gerçekleştirilen ilk idmana katıldı. Beşiktaş'ta forveti oluşturan Vagner Love, Mustafa Pektemek, Güven Yalçın ve Cyle Larin zorlu karşılaşma öncesi güven vermiyor. Siyah-beyazlılarda üç sarı kartı bulunan Adriano Correia ise, zorlu karşılaşma öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Adriano, bugün kart görürse ilk yarının son haftasında yapılacak Kasımpaşa maçını kaçıracak.

Fırtına'da 4 eksik var
  • Trabzonspor'da ise Juraj Kucka sakatlığı, Burak Yılmaz ve Onur Recep Kıvrak kadro dışı bırakıldıkları, Mustafa Akbaş ise sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildiği için bugünkü maçta yer alamayacak.

#Trabzonspor
#Beşiktaş
5 yıl önce