|

Pektemek 3 ay yok

İlk tedavisi Konya'da yapılan, ambulans uçakla İstanbul’a getirilen Mustafa Pektemek, burun bölgesi için ayrı, yüzündeki kırıklar için ayrı bıçak altına yattı. En iyi ihtimalle devreyi kapatan genç golcünün sahalara dönüşü 3 ayı da geçebilir

Süleyman Hatısaru
04:00 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 23:36 - 8/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Süper Lig’in 11. Haftasında Karabükspor maçında gördüğü kırmızı karta rağmen Tahkim Kurulu’nun 2 maçlık cezasının birini 1 yıl süreyle ertelemesi sonrası Trabzonspor maçı kadrosuna giren Mustafa Pektemek’in maçta yaşadığı talihsiz sakatlık, moralleri bozarken dün İstanbul’da ameliyat edilen genç golcünün 3 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Sakatlandıktan sonra Konya'daki Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve daha sonra ambulans uçakla İstanbul'a getirilen siyah-beyazlı futbolcu, dün ameliyat oldu. Yaklaşık 4 saat süren operasyon Acıbadem Maslak Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Pektemek'in burnunun içindeki kırıkların kapalı yöntemle tamir edildiği ve eğriliklerin giderildiği, sağ göz tabanındaki kırığı desteklemek amacıyla özel bir titanyum plaka yerleştirildiği ve elmacık kemiğindeki kırıkların titanyum plak vidalarla sabitlendiği açıklandı. 

BEYNİNDE VE GÖZÜNDE SIKINTI YOK

Tecrübeli oyuncunun beyninde veya gözünde sıkıntının bulunmadığını belirten Kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, "İki farklı bölgede kırılma olduğu için iki farklı ameliyat geçirdi. Burun bölgesi fazla zaman almaz. Yüzündeki kırıklar belli zaman alacaktır. Dönüşü belki 2-3 ayı alabilir. Mustafa'nın durumunu gördükten sonra 'Keşke maçı kaybetseydik de Mustafa'ya bir şey olmasaydı' dedim” ifadelerini kullandı. 

Demba Ba'da kırık şüphesi

Trabzonspor maçında Beşiktaş'ın fire verdiği bir diğer isim Demba Ba'nın ayağında ise ödem oluştu. İkili mücadelede ayağına aldığı darbe sonrası ikinci yarıda kulübede oturan Senegalli golcünün, ırık ya da çatlak olduğunun öğrenileceği kaydedildi. Demba Ba'nın Perşembe günkü Tottenham maçında oynamasının zor olduğu öğrenildi. Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, "Demba Ba'nın ayağında kırık olma ihtimali yüksek. Eğer öyle bir durum olursa 2-3 hafta forma giyemeyecek" dedi.


En uzun ayrılık 196 gün

Beşiktaş'a gelmeden önce de Gençlerbirliği forması altında 2 sezonda 32 maç kaçıran Mustafa Pektemek en uzun süreli olarak 196 gün formasına hasret kaldı. 


Allah tedavisi olan hastalık versin

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün ameliyatı öncesi Mustafa Pektemek’i hastanede ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Orman, Mustafa'nın ciddi darbe aldığını vurgulayarak, "Korkulacak bir şey yok. Oyuncunun yaşamsal ve sağlık konuları önemli. Gözünde ve beyninde bir şey yok. Süreçle alakalı doktorlar bilgi verebilir. Mustafa ile beraberdik. Keyfi yerinde. Allah tedavisi olan hastalık versin" ifadelerini kullandı. 


46 maçı kaçırdı

Beşiktaş'a 2011-2012 sezonunun başında transfer edilen Mustafa Pektemek, 4 sezon boyunca sakatlığı nedeniyle 46 maçta forma giyemedi.


7 yılın 20 ayında sakat

Trabzonspor maçında kanlar içinde yerde kalan Mustafa Pektemek, futbolculuk kariyeri boyunca yaşadığı sakatlıklardan bir türlü kurtulamıyor. Son olarak burnu ve elmacık kemiği kırılan Mustafa Pektemek’in en az 3 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanınca Süper Lig kariyeri boyunca sakatlıktan dolayı formaya hasret kaldığı süre 20 ayı geçti. 2006 yılında profesyonel futbol hayatına başlayan, 2008-2009 sezonunda Gençlerbirliği formasıyla Süper Lig’e 'merhaba' diyen genç golcü, kariyeri boyunca yaşadığı sakatlıklardan çok çekti. Pektemek’in 7 Süper Lig sezonunda yaşadığı sakatlıklar kariyerini bir hayli etkiledi. 


2008-2009: Ayağı kırıldı ve 55 gün süren sakatlık boyunca 6 maçta oynayamadı. (Gençlerbirliği)

2010-2011: Diz ön çapraz bağları yırtıldı, 184 günde 26 maçta oynayamadı. (Gençlerbirliği)

2011-2012: 12 gün süren bir sakatlık yaşadı ve 3 maçta forma giyemedi. (Beşiktaş)

2012-2013: Çapraz bağları yırtıldı ve 196 gün süren tedavisinde 28 maçta forma giyemedi. (Beşiktaş)

2013-2014: Ayağından sakatlandı 6 gün süren tedavisi sonucu 2 maçta forma giyemedi (Beşiktaş)

2013-2014: Karın kasından sakatlandı 24 gün süren tedavisi sonucu 3 maçta forma giyemedi (Beşiktaş)

2013-2014: Hafif bir sakatlık yaşadı, 3 gün süren tedavisi sonucu 1 maçta forma giyemedi (Beşiktaş)

2014-2015: Buzağı yaralanma (alt adelede ağrı, kramp) geçirdi, 10 gün süren tedavisinde 3 maçta oynamadı. (Beşiktaş)

2014-2015: Uyluk yırtığı nedeniyle 23 gün sakat kaldı, 4 maç kaçırdı. (Beşiktaş)

2014-2015: Ayak bileğinden sakatlandı, 8 gün süren sakatlığında 2 maçta forma giyemedi. (Beşiktaş)

2014-2015: Burnu kırıldı, yüzüne darbe aldı. 3 ay sahalardan uzak kalacak. (Beşiktaş)

 



Beşiktaş-Trabzon maçında 40 bini aşkın taraftar yer alırken girişte taraftarlar, 38 farklı Passolig kartını kullandı. Beşiktaş kartlarının yanı sıra, Konya, G.Saray, F.Bahçe başta olmak üzere farklı birçok takımdan Passolig sahibi taraftarlar da heyecanı tattı. 


Beşiktaş'ın VELİ'Sİ

Trabzonspor karşısında ilk golü atan ve gösterdiği performansla takımının kazanmasında önemli rol oynayan Veli Kavlak, siyah-beyazlı formayla 8. resmi golünü kaydetti. Beşiktaş, 15 Haziran 2011'de Avusturya'nın Rapid Wien kulübünden transfer ettiği Veli'nin gol attığı 8 maçı da galip tamamladı. Veli Kavlak, Beşiktaş'a geldiği 2011-2012 sezonundan bu yana toplam 128 resmi maça çıktı. Avusturya Milli Takımı'nda da forma giyen Veli, Süper Lig'de 103, Türkiye Kupası'nda 4, Avrupa kupalarında ise 21 kez siyah-beyazlı formayı giydi.  
Beşiktaş orta alanının vazgeçilmez ismi olan deneyimli futbolcu, takımına kazandırdığı 8 golün 6'sını Süper Lig'de attı.

Kartal Yuvası ürünleri tanıtıldı

Kartal Yuvası 2014-2015 Koleksiyonu, Başkan Fikret Orman’ın da katıldığı özel defileyle tanıtıldı. Kartal Yuvası'nın hazırladığı giyim ve aksesuarlar, Shangri La Hotel'de düzenlenen özel bir defileyle tanıtıldı. Gecede bir konuşma yapan Orman, "Hedefimiz bu ruhu sadece Türkiye ve Avrupa’da değil tüm dünyada hissettirmek" dedi.


Tottenham maçına İsveçli Johannesson

Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Perşembe günü İngiltere'nin Tottenham takımıyla yapacağı 6. ve son karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan hakem Stefan Johannesson yönetecek. Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşma saat 20.00’da başlayacak. Johannesson, 14 Eylül 2011'de Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi grup maçında İnter'i deplasmanda 1-0 yendiği maçta düdük çalmıştı. 

#Mustafa Pektemek
#ameliyat
#Ertuğrul Karanlık
9 yıl önce