|

Pepe dünyanın dilinde

Beşiktaş'ın transfer ettiği dünyaca ünlü Portekizli stoper, "Beşiktaş'ı seçme nedenim taraftarın, yönetimin gösterdiği sevgi. Real Madrid'de 10 senede kazanılacak her şeyi kazandım. Burada da Beşiktaş'ın katıldığı her turnuvada, bu kupaları aynı şekilde kazanmak istiyorum” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:54 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Pepe dünyanın dilinde
​Pepe dünyanın dilinde

Beşiktaş, uzun zamandır peşinden koştığu Portekizli stoper Pepe'ye imzayı attırdı. Vodafone Park'ta düzenlenen imza töreninde açıklamalar yapan Pepe, Beşiktaş'ı temsil etmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Umarım Beşiktaş taraftarlarını da mutlu edebilirim. Mesajlar gelmeye başladığında karar vermem kolaylaştı. Sosyal ağ üzerinden taraftarla birleştik” dedi. Beşiktaş'a gelmeye Konfederasyon Kupası'nda oynarken karar verdiğini belirten Pepe, “Düşündüm ve 'bu kulüpte oynamam lazım' dedim. Menajerime Beşiktaş'ta oynamak istediğimi söyledim. Karar vermem çok kolay oldu. Portekiz'de tüm imzaların atılmasının ardından, Kartal pençesini yaptıktan sonra rahatladım. Bir çok takımdan teklif vardı ama taraftarın beni istemesi, sevildiğini bilmek karar vermemde etkili oldu. Beşiktaş yönetimi çok uğraştı, hepsine teşekkür ederim. Beşiktaş ailesinin bir parçası olarak kendimi görüyorum” ifadelerini kullanırken, Türkçe olarak, “Alemin gözü yaşlı. Pepe artık Beşiktaş'lı” diye konuşması dikkat çekti.


İZ BIRAKMAK İSTİYORUM

Bugüne kadar oynadığı bütün takımlarda, hem fizik olarak, hem ruh olarak her şeyini verdiğini söyleyen Portekizli yıldız, “Burada da öyle olacak. Alçak gönüllülükle çalışarak, her şeyimi vereceğime söz veriyorum. Taraftarlar takımlarıyla gurur duyacak. Çalışmayı, antrenmanları seviyorum. Son 5 senede gelişen, ilerleyen bir Beşiktaş var. Ben de bu Beşiktaş'a kendi izlerimi bırakmak istiyorum" dedi. Quaresma ile çok eski arkadaşlıkları olduğunu vurgulayan Pepe, "Quaresmaile Porto’da oynarken bana çok gol attırdı. Ne zaman orta yapsa gol atıyordum. Konfederasyonlar Kupası’nda da Quaresma’dan Beşiktaş ile ilgili bilgiler aldım. Buranın ambiyansını öğrendim. Meksika maçında gol atmayı çok istiyordum. Artık Beşiktaş formasını giymek için sabırsızlanıyorum. Bir an önce sahaya çıkıp forma giymek istiyorum" şeklinde konuştu. Quaresma ile birlikte bazı Beşiktaş maçlarını izlediğini dile getiren başarılı stoper, takım arkadaşının Şenol Güneş'in çok başarılı ve iyi bir insan olduğunu anlattığını da söyledi.


RONALDO'YU MENDES'E SORUN

Pepe, İspanya'da oynadıkları dönemlerde Adriano ile El Clasico'da rakip olduklarının hatırlatılması üzerine “Rekabet sahanın içinde kalan bir şey. Adriano ile birlikte artık Beşiktaş'ta oynayaacğız. Bundan sonra ikimiz bu güzel ortamın tadını çıkaracağız" dedi. Portekizli yıldız, Ronaldo'nun bir gün Beşiktaş'a gelip gelmeyeceği sorusuna ise "Mendes burada, Quaresma'yı getirdi, beni getirdi. Ronaldo'yu da ona sorabiliriz. Şaka bir yana Quaresma ile çok önceden tanışıyoruz. Ronaldo ile de çok eskiden arkadaşlığımız var" dedi. Pepe yeni sezon öncesi kısa bir tatil yapıp takıma katılacağını belirtti.

DEVLER LİGİ'Nİ KAZANABİLİRİZ

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi serüveni hakkında da konuşan Pepe, “Şampiyonlar Ligi'nde kurada hangi takım çıkarsa çıksın onlara saygı duyarak mücadele edeceğz. İyi bir takımımız var. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde ilerleyebilir. Hayal edersek bu kupayı bir gün kazanabiliriz" dedi. Sert oyun tarzının sorulan 34 yaşındaki stoper, "Getafe maçında bir olay yaşadım ve sonra İspanya'da adeta fişlendim. Sahada her zaman mücadele etmeye çalışıyorum. İstatistiklere baktığımız zaman farklı şeyler söylüyor. Hiç bir zaman oyun yapımı değiştirmedim. İkili mücadelelerde agresif bir oyuncuyum. Forvetlere gol attırmamak için elimden gelen yaparım. Beşiktaş formasıyla da böyle olacaktır" ifadelerini kullandı.


Dünyada büyük yankı uyandırdı

Dünya basını, "Pepe" lakaplı 34 yaşındaki savunma oyuncusu Kepler Laveran Lima Ferreira'nın Beşiktaş'a transferine geniş yer ayırdı. Marca gazetesi, "Pepe, Beşiktaş ile imzaladı" başlığı altında verdiği haberde, "Portekizli futbolcu, yeni kulübünün formasını giydi" diye yazdı. El Pais gazetesi de, "Beşiktaş, iki yıllığına Pepe'yi transfer etti" başlığını kullandı. Portekiz spor gazetelerinden Ojogo, Abola ve Record da Pepe'nin Beşiktaş'a transfer olmasına geniş yer ayırdı. Ojogo, "Pepe, Beşiktaş ile milyonluk sözleşme imzalıyor" ifadesini başlığa çıkartırken,Abola da Pepe'nin Portekiz Milli Takımı'ndan arkadaşı Ricardo Quaresma ile aynı takımda oynayacağına vurgu yaptı. Diğer başlıklar şöyle:

L'equipe Fransa: Portekizli savunma oyuncusu, Beşiktaş'la sözleşme imzaladı.

AS-İspanya: Pepe'nin Beşiktaş'a transferi tamamlandı.

Mundo Deportivo-İspanya: Pepe'den Beşiktaş'a iki yıllık imza.

Daily Mail-İngiltere: Real Madrid'den ayrılan Portekizli savunma oyuncusu Pepe, Türk devi Beşiktaş'la iki yılık sözleşme imzaladı.

Daily Mirror-İngiltere: Beşiktaş, Pepe transferini açıkladı. BBC de, Pepe'nin Beşiktaş'a transferine geniş yer ayırdı. Oyuncunun artık siyah-beyazlı takımın başarısı için mücadele edeceği öne çıkarıldı.

Sabah 04.30’da Pepe izdihamı

Beşiktaş'la anlaşan Portekiz Milli Takımı oyuncusu Pepe'yi havalimanında siyah-beyazlı taraftarlar coşkuyla karşıladı. Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Portekizli stoper, önceki sabah 04.30’da İstanbul'a geldi. Portekiz'in başkenti Lizbon'a giden asbaşkan Umut Güner ve yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu, İspanya'nın Real Madrid takımında uzun yıllar futbol oynayan ve bonservisi elinde olan deneyimli stoperle Beşiktaş'a transferi konusunda anlaştı. Özel bir uçakla sabaha karşı Atatürk Havalimanı'na gelen yıldız futbolcuyu siyah-beyazlı taraftarlar karşıladı. Taraftarların yoğun ilgi ve tezahüratıyla karşılaşan Pepe, herhangi bir açıklama yapmadan polisin güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrıldı. Real Madrid formasıyla 10 sezon mücadele eden Pepe, birçok önemli başarı elde etti. 34 yaşındaki stoper, 3 kez UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı Real Madrid'de 3'ü İspanya Ligi şampiyonluğu olmak üzere 7 kupa kaldırdı. Deneyimli savunmacı, Portekiz Milli Takımı ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da zafere ulaşmıştı.

Pepe 9.5 milyon
Euro kazanacak
Siyah-beyazlılar, Portekizli oyuncunun transferinin sonlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Kepler Laveran Lima Ferreira (Pepe)' in transferi konusunda oyuncunun kendisiyle anlaşmaya varılmıştır. Oyuncu ile 2 yılık anlaşmaya varılmış olup, 2017-2018 ve 2018-2019 sezonunda toplam 9 milyon Euro garanti ücret, ayrıca oynadığı maçlarda puan başı 4 bin Euro ödenecektir" denildi.


#Beşiktaş
#Pepe
7 yıl önce