|

PEREİRA F.BAHÇE'DE

Sarı-lacivertliler, dün akşam İstanbul'a getirdiği 46 yaşındaki teknik adamla 2 yıllık anlaşmaya vardı. 4 yıllık hocalık kariyerinde Porto, Al Ahly ve Olimpiakos ile şampiyonluklar yaşayan Portekizli teknik adam, görev yaptığı tüm takımlarda şampiyonluklar yaşadı

Yeni Şafak
04:00 - 10/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:44 - 10/06/2015 Çarşamba
Diğer

Sportif direktör Giuliano Terraneo'yu göreve getirdikten sonra teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile anlaştı. Sarı-lacivertliler, 46 yaşındaki genç teknik adamla 2 yıllık anlaşmaya varırken Portekizli çalıştırıcı dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelerek başkan Aziz Yıldırım'la kısa bir görüşme yaptı. Porto ve Olimpiakos'ta şampiyonluklar yaşayan ve Yunan kulübünde göreve devam etmek istemeyen 46 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin haricinde İskoç ekibi Glasgow Rangers'tan da teklif aldığı ancak sarı-lacivertli ekipten gelen teklifi kabul ettiği belirtildi. Genç teknik adamın sarı-lacivertli kulüp hakkında vatandaşları Bruno Alves ile Raul Meireles'ten de bilgi aldığı, her iki futbolcunun da Pereira'ya Fenerbahçe hakkında övgü dolu sözler söyledi. Portekizli teknik adama Birleşik Arap Emirlikleri'nden Al Ahli'nin de çok ciddi bir teklifte bulunduğu, ancak Avrupa'da bir takım çalıştırmak isteyen genç teknik adamın bu teklifi kabul etmediği belirtildi. 46 yaşındaki teknik adam, kariyerinde Porto, Olimpiakos ve Al Ahly olmak üzere 3 takım çalıştırdı ve bu takımların 3'ünü de şampiyon yaptı.



Bordeaux'la özel maç

Fenerbahçe'nin yeni sezon kamp programı şekillenmeye başladı. Sarı-lacivertli ekip, 15 Temmuz'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda Fransa Lig 1 takımlarından Bordeaux takımıyla bir hazırlık maçı yapacak. Bordeaux da İstanbul'da Fenerbahçe ile hazırlık maçı yapacağını açıkladı.



Fernandao imzayı attı

Fenerbahçe, geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Bursaspor'dan ayrılan Brezilyalı forvet oyuncusu Jose Fernandao transferinde beklediği hamleyi dün yaptı. Sarı-Lacivertliler, bonservis bedeli olarak Atletico Paranaense'ye 3.5 milyon Euro, Brezilyalı oyuncuya ise 1.4 milyon Euro ödeyecek. Bonservis bedelinin yüzde 50'sini Atletico Paranaense yüzde 50'sini ise Flamengo alacak. Fenerbahçe, Fernandao'ya 3 yıl için toplam 4.8 milyon Euro (Yaklaşık 15 milyon TL) ödeyecek. Önümüzdeki sezon 1.4 milyon Euro alacak Brezilyalı golcü, 2016-2017 sezonunda 1.6 milyon Euro, 2017-2018 sezonunda ise 1.8 milyon Euro garanti ücret kazanacak. Bursaspor'da geçen yıl 600 bin Euro kazanan Fernandao, böylece geçen yıl kazandığı rakamın 3 katına Fenerbahçe'ye imza atmış olacak. Fernandao, Bursaspor formasıyla Süper Lig'de müthiş bir performans sergilemiş ve attığı 22 golle sezonu gol kralı olarak kapatmıştı. Fernandao transferini bitiren Fenerbahçe, Bursasporlu Şener Özbayraklı transferi için de menajeriyle son güreşmelerini yapıyor. Sözleşmesinde “5 milyon TL'ye serbest kalır" maddesi bulunan Şener'in de her an Fenerbahçe'ye imza atacağı öğrenildi.









#Fenerbahçe
#Vitor Pereira
#Sportif direktör Giuliano Terraneo
9 yıl önce