|

Pereira Mehmet Topal'ı sildi

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, takıma liderlik yapması beklenen Mehmet Topal'ı beğenmediği ortaya çıktı. Milli futbolcunun yerine bir orta saha isteyen Portekizli teknik adam Fellaini, Hernanes ve Guarin'dan oluşan listeyi Terraneo ile paylaştığı bildirildi.

Yeni Şafak
11:29 - 9/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:45 - 9/07/2015 Perşembe
Diğer

Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın gelişiyle takım baştan aşağıya yenilenirken, son olarak orta sahaya bir takviyenin daha yapılacağının ortaya çıkması kafaları bir hayli karıştırdı. Orta sahada Diego, Raul Meireles, Josef De Souza, Mehmet Topal ve Samuel Holmen gibi 5 oyuncuya sahip olan Fenerbahçe'de yapılacak transferle birlikte bu bölgede oynayacak oyuncu sayısı 6'ya çıkacak.



Daha çok 4-4-2 sistemine uygun bir takım oluşturmayı planlayan Pereira orta sahada oyunu direkt ileri taşıyan ve topu durdurmayan isimleri tercih edecek.



Fotospor'un haberine göre. takıma liderlik yapması beklenen Mehmet Topal'ı bu konuda beğenmeyen ve "oyunu yavaşlattığını" düşünen Pereira'nın yönetimden Türk yıldızın yerine bir orta saha daha istediği ortaya çıktı. Ozan Tufan'ı da aynı nedenlerden ötürü veto eden Pereira'nın Fellaini, Hernanes ve Guarin'dan oluşan listeyi Terraneo ile paylaştığı bildirildi.



Fenerbahçe sistemine neden uymuyor?

Fenerbahçe takımı Aykut Kocaman ve İsmail Kartal ile daha çok pas yapan, rakip kaleye yavaş giden, kontrollü oynayan bir yapıda mücadele ederken, bu sistemin en önemli isimlerinden biri Mehmet Topal olmuştu. Daha çok defansa yakın oynayan ve hücum paslarından çok, defansif paslar veren Topal, Pereira'nın istediği futbola ise uymuyor.



Çünkü Pereira, oyuncularından fazla pas yapmamalarını, topu dolandırmamalarını ve 1. bölgeden 3. bölgeye hızlı geçmelerini istiyor. Antremanlarda ve hazırlık maçlarında Mehmet Topal, Raul Meireles ve Diego'ya bu istediklerini anlatan Pereira, beklentileri karşılanmayınca Terraneo'dan orta sahaya takviye yapılmasını istedi.





#vitor pereira
#mehmet topal
#fenerbahçe
9 yıl önce