|

Pereira ve Van Persie'den Braga açıklaması

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira ve takımın Hollandalı yıldızı Robin Van Persie Braga maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
15:50 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:04 - 9/03/2016 Çarşamba
Diğer

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Portekiz temsilcisi Braga'yı ağırlayacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ve takımın yıldız oyuncusu Robin Van Persie düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.



İşte açıklamalardan satır başları...



'Avantajımız onları iyi tanımam'


Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira yaptığı açıklamada,''Türkiye'de Portekiz Ligi düşünüldüğünde herkes Porto, Benfica ve Sporting Lizbon'u düşünüyor. Avrupa'da final oynamış ve Portekiz Ligi'nde mücadelesini son haftaya kadar taşımış bir Braga'yla oynayacağız. Çok iyi organize olan ve agresif bir Braga'yla oynayacağız. Belki Türk taraftarlar Braga'yı görünce şaşıracaklar ama ben onları çok iyi tanıyorum. Tabii ki bizim de güçlü taraflarımız var. İyi bir sonuç almak istiyoruz. İki maç da çok çekişmeli ve güzel karşılaşmalar olacak.



Braga'yı çok da fazla anlatmaya gerek yok. Mücadeleci bir takımlar. 'Kim favori?' derseniz, bu yarın sahada belli olacak. Ben Yunanistan'da, Arabistan'da ve burada çalışırken de, her zaman Portekiz futbolunu takip ediyorum. Bizim belki tek bir avantajımız var o da benim Braga'yı çok iyi tanımam. Onlar ayrıca kendilerini Avrupa'da da göstermek istiyorlar. İki oynamayı seven takımın güzel bir mücadelesi olacak.''diye konuştu.



"Artık takım halinde iyi oynuyoruz"


Fenerbahçe'nin hollandalı yıldızı Van Persie ise ''Aslında biz burada maçları kazanmak için bulunuyoruz. Her oyuncunun tabii ki saha içinde bireysel hedefleri de var. Savunmacılar ve forvetlerin görevleri var. Ben de gol atınca ya da sist yapınca kendimi daha iyi hissediyorum ama önemli olan bunu takım halinde yapabilmek. Biz Antalya ve Bursa'da puan kayıplarımız oldu, biz o maçlardan sonra geri dönmeyi bildik. Bazen kötü oynayıp, gol atarsınız bazen de iyi oynamanıza rağmen atamazsınız. Ancak önemli olan takım halinde iyi oynayabilmektir. Biz de kendimizi bu konuda çok geliştirdik.



"Karar veremiyorum"


''3 kupayı da kazanmak isterim. Üçünü ayrı ayrı kazanmak da bizim için onur olur. 'Süper Lig mi, Avrupa Ligi mi?' sorusuna cevap veremiyorum. Karar vermem gerçekten çok zor. Bulunduğumuz pozisyondan mutlu olmalıyız ancak şunu da bilmeliyiz ki bizim elimizde şu anda hiçbir şey yok. Ama dediğim gibi son adım her zaman en zor adımdır. Kariyerimde kupalar kazandım ama bunların sayısı çok fazla değil. 6-7 kupa kazandım ama hepsinin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Şu an iyi bir pozisyondayız, bunun tadını çıkarmamız lazım ve sağlam bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor.



Avrupa'da her zaman deplasman golü çok önemlidir. Biz tüm takım halinde rakibimizin planlarını önemsiyoruz ama gerçekten önemli olan bizim ne yapacağımızdır. Buraya kadar takım halinde çok iyi adımlarla geldik. Tabii ki rakibimize de saygı duyuyoruz ama aynı saygıyı biz de hakediyoruz.''ifadelerini kullandı.



#robin van persie
#vitor pereira
#Braga
8 yıl önce