|

Philip Cocu'nun antrenman metodu şaşırtacak

Hollanda ekiplerinden PSV Eindhoven’dan ayrılarak Fenerbahçe’nin başına geçen Philip Cocu, kendisini sarı-lacivertli yapan imza için İstanbul’a geldi. Kariyeriyle Fenerbahçelileri heyecanlandıran Cocu'nun PSV'deki idman metotları ise taraftarları oldukça şaşırtacağa benziyor.

Yeni Şafak
17:17 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:38 - 27/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Philip Cocu.
Philip Cocu.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Philip Cocu, sarı lacivertli kulüp için çalışmalarına başladı. Uzun süredir Fenerbahçe'nin maçlarını takip eden Hollandalı çalıştırıcının transferle ilgili yönetime bir rapor sunduğu belirtildi. Sarı lacivertlilerdeki değişimin ilk ayağı olarak görülen Cocu'nun idman metotları ise sarı lacivertli taraftarları ve oyuncuları oldukça şaşırtacağa benziyor.

Hollanda'da özellikle sezon başı kamplarında futbolcularını adeta askeri kampa sokan tecrübeli futbol adamının bu uygulamaya Fenerbahçe'de de devam etmesi bekleniyor. Kamptaki zorlukların futbolcuları birbirine yakınlaştırdığını ifade eden Cocu, ilerleyen dönemde karşılaşılacak zorluklarda bu çalışmaların faydalı olacağını belirtiyor.


Philip Cocu'nun teknik direktörlük kariyeri
  • Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Cocu, teknik direktörlük kariyerine 2008 yılında PSV Eindhoven’ın yardımcı antrenörlüğü ile başladı. Bu dönemde Hollanda Milli Takımı'nın da yardımcılığını yaptı. 2012 yılına kadar bu iki görevde de bulunan teknik adam 2012-2013 sezonunda PSV Eindhoven’ın altyapı sorumluluğuna getirildi. 2013 yılı haziran ayında PSV Eindhoven ile 4 yıllık anlaşma imzalayarak Advocaat’ın yerine PSV'ye hoca oldu. PSV, Philip Cocu önderliğinde son 4 sezonda 3 kere şampiyon olmayı başardı.
#PSV Eindhoven
#Philip Cocu
6 yıl önce