|

Pınar Karşıyaka'ya iki maç ceza

Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Türkiye Basketbol Ligi'nde 24 Aralık Çarşamba günü oynanan olaylı Pınar Karşıyaka-Galatasaray Liv Hospital maçının cezalarını açıkladı. Kurul, Kaf-Kaf'a taraftarın neden olduğu saha olayları ve küfürlü tezahüratlar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama ve 20 bin TL ceza verdi.

Yeni Şafak
19:22 - 30/12/2014 Salı
Güncelleme: 17:24 - 30/12/2014 Salı
DHA

Karşıyaka, rakip takımın sahaya girişi için körük sistemi olmaması nedeniyle 7 bin, anons görevlisinin ev sahibi taraftarı coşturmaya yönelik anonsları nedeniyle 2 bin TL ceza aldı. Yeşil-kırmızılılar, toplam 29 bin 500 TL ceza ödeyecek.


Ataman'a da ceza var

İzmir ekibi ligdeki TED Ankara Kolejliler ve Eskişehir Basket maçlarını seyircisiz oynayacak. Yönetim kararı itiraz etmeye hazırlanıyor. Karşıyaka Basketbol Şube Yöneticisi Aygün Cicibaş da Disiplin Yönergesi'nin 36. maddesi gereğince 20 bin hak mahrumiyeti ve 3 bin TL'yle cezalandırıldı. Kurul aynı maçın son periyodurnda taktik tahtasını dikkatsiz ve tahrik edici bir şekilde sahaya fırlatan Galatasaray Liv Hospital Antrenörü Ergin Ataman'a ise ihtar ve 5 bin TL ceza kesti
#Pınar Karşıyaka
#Ceza
#Galatasaray
#Saha Kapatma
9 yıl önce