|

Polonya'da ring kırmızı-beyaz

Polonya'da düzenlenen Feliks Stamm Uluslararası Boks Turnuvası’nda Kadın Boks Milli Takımımız 1 altın, 1 gümüş madalya kazandı.

Yeni Şafak
10:11 - 8/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:18 - 8/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Milliler zafer sonrası hatıra selfiesi çekti.
Milliler zafer sonrası hatıra selfiesi çekti.

Polonya'da Başkent Varşova’nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda 75 kg milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli altın madalya kazanırken, 51 kg sporcumuz Busenaz Çakıroğlu da gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bu önemli organizasyonda sırasıyla biri olimpiyat şampiyonu olmak üzere iki Polonyalı rakibini yenen milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, final maçında Fransız Nicar Maily ile karşılaştı. Maçın başından itibaren rakibine karşı büyük bir üstünlük kuran Sürmeneli, maçtan 5-0 galip ayrılarak altın madalya kazandı ve İstiklal Marşımızı okutan isim oldu.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, uluslararası turnuvalarda kazanılan başarıların önemine değinerek, “Kızlarımızın Polonya’da kazandığı madalyalar bize yol haritamızın doğruluğunu da kanıtlıyor. Türkiye’de kadın boksunda adeta bir devrim yaptık. Attığımız adımların asıl meyvesini 2020 yılındaki olimpiyatlarda almak istiyoruz. Kazandıkları bu önemli başarı için hem sporcularımızı hem de teknik heyetimizi gönülden tebrik ediyorum” dedi.




#Boks
#Eyüp Gözgeç
7 yıl önce