|

Portekiz''de Meireles tartışılıyor

Portekiz basını Fenerbahçeli oyuncunun yerine Portekiz Milli Takımı''nda Adrien Silva''nın oynaması gerektiği yönünde yorumlar yapıyor

.
00:00 - 6/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:21 - 5/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Portekiz''de Meireles tartışılıyor
Portekiz''de Meireles tartışılıyor

Fenerbahçe''de bu sezon gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaşatan Raul Meireles''in Portekiz Milli Takım''ındaki yeri de tartışılmaya başlandı. Portekiz gazetesi O Jogo''da Sergio Krithinas''ın imzasıyla yayınlanan milli takım değerlendirmesinde, Sporting Lizbon forması giyen Adrien Silva''nın milli takımda Meireles''in yerine oynaması gerektiği belirtildi.

Yazıda, ''Futbolda sadece oyuna bakılsaydı bugün Milli Takım için Meireles''in yerine Adrien oynamalı mı diye tartışırdık. Portekiz Ligi''nde en iyi ilk yarı performansını gösteren isimdi. Problem ise Paulo Bento sadece oyuna bakmıyor. Aile olmanın önemine değer veriyor'' dedi. Sergio''ya göre Bento, takımda bir ''aile'' havası oluşturmak için bazen hak etmeyen isimleri milli takıma çağırıyor. Meireles''in yanı sıra Ruben Micael''i de bu sınıfta gösteren yazara göre Adrien de yakın zamanda bu aileye dahil olmalı.

Zirveyi kaptırmayız

Fenerbahçeli Egemen, ligde devreyi 8 puan farkla bitirdiklerini hatırlatarak, ''Rehavete kapılmamalıyız. İşi sıkı tutmalıyız'' dedi. Egemen, takım olarak şampiyonluğa odaklandıklarını ve zirveyi kaptırmayacaklarını iddia etti.

Kampl olmazsa Bruyne

F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, orta sahayı hızlı ve çabuk geçme sorununu gidermek için transfer yapılmasını istiyor. Sarı-lacivertlilerin hedefindeki ilk isim Red Bull Salzburg''un orta saha oyuncusu Kevin Kampl. Sarı-lacivertliler, Kampl''ın transferi olmazsa Chelsea''de forma giyen Belçikalı genç yıldız Kevin De Bruyne''ı kiralayacak.

Emre''den iyi haber Sivas maçında sahada

Ayak bileğinden yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun süredir formasına hasret olan Emre Belözoğlu, hızla iyileşiyor. Takım arkadaşlarının tatilde olduğu dönemde dahi sağlık ekibinin verdiği özel program eşliğinde tek başına idman yapan Emre''nin Antalya kampının ikinci bölümünde takımla birlikte çalışmalara katılması bekleniyor. Emre''nin, ligin 2. yarısının 2. haftasındaki Sivasspor maçında sahalara dönmesi yüksek ihtimal.

F.Bahçe''yi kimse yenemez

Fenerbahçe''nin orta saha oyuncularından Alper Potuk''tan şampiyonlukla ilgili iddialı sözler. Takım olarak tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten genç oyuncu, ''Önemli olan maçlarda sahadan galibiyetle ayrılmamız, kimin oynadığı önemli değil. Hedefimiz doğrultusunda herkes elinden geldiği yaptığı sürece F.Bahçe''yi kimse yenemez'' dedi. Çok iyi bir kadrolarının olduğunu kaydeden Alper, ''Takımdaki herkes çok mutlu. İnşallah bu aile ortamı bozulmadan sezon sonuna kadar devam eder'' diye konuştu.


10 yıl önce