|

Portekizliler için Benitez

Yönetimin İngiltere'de Benitez ile görüştüğü, Guti'nin ise Başkan Yıldırım Demirören'e İspanyol hoca için “Portekizlilere yakın bir isim. Gelirse iyi anlaşırlar” bilgisini verdiği öğrenildi.

Süleyman Hatısaru
00:00 - 23/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:28 - 23/02/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Portekizliler için Benitez
Portekizliler için Benitez

Beşiktaş'ta yapılan önemli transferlere rağmen takımın aldığı kötü sonuçlar nedeniyle teknik direktör Bernd Schuster'in gönderilmesi düşünülürken yerine ise Rafael Benitez'in getirileceği iddiaları ortaya atıldı. Yönetimin Alman teknik adam ile yolları ayırma kararı aldığı öğrenilirken Başkan Yıldırım Demirören ve Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı'nın “Takım yıldızlar topluluğu. Sorun hocada” sözlerinin ardından siyah-beyazlıların teknik direktör arayışlarına başladığı belirtildi. Başkan Demirören'in İngiltere'de İnter ile yollarını ayıran ve şu anda boşta olan Rafael Benitez ile görüşme yaptığı bildirildi. İspanyol teknik adamın, Demirören ile yaptığı görüşmede kendisine sezon sonunda Beşiktaş'ın başına geçmesi yönünde yapılan teklife sıcak baktığı kaydedildi. Kaptan Guti'nin de Başkan Demirören ile görüşüp, İspanyol hoca için “Portekizlilere yakın bir isim. Gelirse iyi anlaşırlar” dediği öğrenildi. İngiltere'de Benitez ile görüşen Başkan Yıldırım Demirören bugün Dinamo Kiev maçı için Ukrayna'ya geçecek.


Schuster'den futbolculara 'şimdi ayağa kalkma' uyarısı

Beşiktaş'ta teknik direktör Bernd Schuster, oyuncularla yaptığı toplantıda içinde bulundukları durumdan çıkmanın yollarını anlattı. Hiç konuşmayan ve moralleri bozuk olan futbolculara nasihatlerde bulunan Alman teknik adam, “Futbolda kötü sonuçlar ve kötü günler yaşanabilir. Böyle olmazsa zaten bu oyun zevkli olmaz. Şimdi ayağa kalkma zamanı. Hepiniz önümüzdeki maçlarda kalitenizi gösterin” dediği öğrenildi. Schuster'in ayrıca oyunculara hepsinin kaliteli olduklarına vurgu yaptığı konuşmasında, “Kalan maçlarda sizlerden daha iyi performans bekliyorum. İyi oldunuz sürece de yenemeyeceğiniz takım olmayacaktır” dediği belirtildi.


'Kiev ve F.Bahçe maçları kazaydı'

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla yapacağı karşılaşma öncesi Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, oyuncularla bir araya geldi. Adalı'nın ikinci yarıda alınan kötü sonuçlar nedeniyle moralleri bozuk olan futbolculara “Dinamo Kiev ve Fenerbahçe maçları bir kazaydı. Şanssızlık ve bireysel hatalarımızdan dolayı kaybettik. Futbolda bunlar var” dediği belirtildi. Serdal Adalı'nın futbolculara Beşiktaş'ın ilk maçta sahasında 4-1 yenildiği Dinamo Kiev maçının rövanşından da umutlu olduğunu söylediği konuşmasında “Dinamo Kiev'i elememeniz için hiçbir neden yok. İyi bir takımız. İstanbul'da alamadığımız sonucu deplasmanda alabiliriz. Yönetim olarak bizler size güveniyoruz” sözleriyle yarınki kritik karşılaşma öncesi oyunculara güvenlerini yineledi.


Schuster'in menajeri JORGE MENDES İstanbul'a çağırıldı

Ligde ve UEFA Avrupa Ligi'nde aldığı kötü sonuçlarla sıkıntılı bir dönem geçiren Beşiktaş'ta teknik direktör Bernd Schuster ile yolların ayrılma süreci başladı. Yönetimin görüşmeye çağırdığı Alman teknik adamın menajeri Jorge Mendes Cuma günü İstanbul'a gelecek. Beşiktaşlı yöneticilerle bir araya gelecek olan Mendes, sporzin.com'a yaptığı açıklamada, “Sanıyorum ki Dinamo Kiev maçının sonucuna göre Schuster'i gönderecekler. İstanbul'a gidip onlarla görüşeceğim ve Schuster için yeni kulüp aramaya başlayacağım. Yeni bir ekiple 7 ayda 3 kulvarda merakla izlenen bir takımın temellerini attı. Kısa zamanda bundan daha iyisini kimse yapamazdı. Yıldırım Demirören inatçı bir insan. Dedikleri hep olsun istiyor. Kovma fikrinden vazgeçirmek kolay olmaz” diye konuşarak Schuster ile yolların ayrılacağını net bir biçimde duyurdu.


Duran top ve şut çalışması yaptılar

Beşiktaş, Dinamo Kiev ile yarın yapacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı tek idmanla sürdürdü. Teknik direktör Schuster yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcuların yarım sahada taktik çalışması yaptığı bildirildi. Antrenmana sakatlıkları bulunan Quaresma ve Nihat Kahveci katılmadı. Beşiktaş, Dinamo Kiev maçı için bugün özel bir uçakla Ukrayna'ya gidecek.


Rüştü'ye jübile teklifi

Siyah-beyazlı takımın emektar kalecisi Rüştü Reçber'e iki faklı teklif. Başkan Yıldırım Demirören, milli kaleciye “Çok iyi bir kaleci ve çok iyi profesyonelsin. Sezon sonunda sana güzel bir jübile yapalım. Daha sonra da bu takımın kaleci antrenörü ol” teklifinde bulunduğu öğrenildi.

Başkan Yıldırım Demirören'in kendisi hakkındaki olumlu düşünceliren teşekkür eden Rüştü'nün ise “Kararınıza saygılıyım. Vereceğiniz her görev benim için kutsaldır” dediği belirtildi. Beşiktaş'ta sezon sonunda kaleci Hakan Arıkan ile de yolların ayrılabileceği belirtiliyor.


Kiev maçına Fransız hakem

Beşiktaş'ın yarın deplasmanda Dinamo Kiev ile yapacağı maçın hakemi belli oldu. UEFA tarafından yapılan açıklamada Valeriy Lobanovskiy Stadı'ndaki karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Tony Chapron yönetecek. Maç saat 22.05'te.



13 yıl önce