|

Prekazi'den Türk futbolu açıklaması

Galatasaray''ın unutulmaz futbolcusu Prekazi, Türk futbolu, Yugoslavsız olmaz. Çünkü mentalite olarak eski Yugoslavya ve Türkiye aynı'' dedi.

Aa
00:00 - 13/10/2013 Pazar
Güncelleme: 13:14 - 13/10/2013 Pazar
Yeni Şafak
Prekazi'den Türk futbolu açıklaması
Prekazi'den Türk futbolu açıklaması

Galatasaray''ın 1988-1989 sezonunda, Şampiyon Kulüpler Kupası''nda yarı finale kadar çıkmasında önemli bir paya sahip olan, Monako ile Galatasaray arasında oynanan çeyrek final maçında, yaklaşık 40 metreden attığı serbest vuruş golüyle bugün hala birçok futbolseverin hafızasında yer eden Prekazi, Galatasaray''dan Milli Takıma, Türk futbolundan kendi özel yaşantısına, birçok konuda açıklamada bulundu.

Bugün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da hayatını devam ettiren ve 1. Futbol Ligi ekiplerinden OFK Belgrad takımının futbol okulunda antrenörlük yapan eski Yugoslav futbolcu Prekazi, Türkiye''deki ''Yugoslav futbolcu sevdası''nın yeniden yükselmeye başladığını ve bundan memnun olduğunu söyledi.

Eski Yugoslavya ülkelerinden, bugün 20''nin üzerinde futbolcunun Spor Toto Süper Lig''de forma giydiğini hatırlatan Prekazi, şöyle konuştu:

''Eski Yugoslavyalı futbolcu ve antrenörlerin, Türk futboluna neler verdiğini unutmamak gerek. Türk futbolu, onların büyük katkılarıyla bugünlere ulaştı. Birgün Şansal Büyüka ile sohbet ederken, o da benzer bir soru sordu. Ancak o dönemde, Süper Lig''de bu kadar fazla futbolcu bulunmuyordu. Ben de ona, ''Siz galiba, Yugoslavlar''ın Tük futboluna neler verdiğini unuttunuz'' demiştim. Şimdiler de farklı farklı ülkelerden futbolcular geliyor, ancak Türk futbolu, Yugoslavsız olmaz. Çünkü mentalite olarak eski Yugoslavya ve Türkiye aynı.''

Türk futbolunu yakından takip ediyor

Prekazi, maçları izleme imkanı bulamasa da Türk futbolunu ve yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye devam ettiğini söyledi.

Galatasaray''da futbol oynadığı dönemde, ''8'' numaralı formayı taşıyan Prekazi, ''8'' numaranın bugünkü emanetçisi Selçuk İnan''dan da övgüyle bahsetti.

Selçuk İnan''ı Trabzonspor''da forma giydiği dönemde ilk kez canlı izlediğini ve çok beğendiğini belirten Prekazi, ''Bugün Galatasaray gibi kocaman bir camianda forma giyiyor. Bu kadar ünlü futbolcu arasında kaptanlık yapmak ve aynı zamanda milli takımda oynamak büyük başarı'' dedi.

Galatasaray''ın dünyaca ünlü yıldız futbolcuların ardından dünyaca ünlü yıldız bir teknik direktör olan Roberto Mancini''nin göreve getirilmesi konusunu da değerlendiren Prekazi, kulüplerin transfer politikalarında dönem dönem değişkenlikler gözlediğini söyledi.

11 yıl önce