|

Prens Ali resmen aday

Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, 26 Şubat 2016'da gerçekleştirilecek FIFA başkanlık seçimi için resmi adaylık başvurusunu yaptı.

Yeni Şafak
17:36 - 15/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:42 - 15/10/2015 Perşembe
AA

FIFA'nın mayıs ayında yapılan genel kurulunda Sepp Blatter'e karşı başkanlık yarışını kaybeden Prens Ali, yeni adaylığında, kendisini destekleyen 5 FIFA üyesi federasyonu açıklamadı.



FIFA'da yaşanan krizin olumlu yönde değişim için bir fırsat olduğunu belirten 39 yaşındaki Prens bin el-Hüseyin açıklamasında, "İyi bir gelecek, fikirlerin eyleme dönüşmesiyle gerçekleşir. Bu da ancak FIFA'nın doğru yönetilmesiyle olabilir. FIFA'nın bu zor süreçten, itibarını düzelterek ve yeniden saygı duyulan bir organizasyon olarak çıkacağına eminim" ifadelerine yer verdi.



FIFA üyesi federasyonlara mektup göndererek onlara, "FIFA'nın lider kadrosunun üstündeki kara bulutların, yapılan iyi işlere gölge düşüremeyeceğini" söylediğini aktaran Prens Ali, şunları kaydetti:



'Yaşanan bir liderlik krizidir'

"FIFA'nın bünyesinde birçok iyi ve dürüst insan çalıştığına dair görüşümü asla kaybetmedim. FIFA'da yaşanan bir liderlik krizidir. Bu organizasyona inanıyorum. Birlikte onu yeniden büyüteceğiz."



Olağanüstü kongrede başkanlık için yarışacağını duyuran UEFA Başkanı Michel Platini 90, FIFA'nın eski başkan yardımcılarından Chung Mong-joon ise 6 yıl hak mahrumiyeti cezası almıştı. FIFA Etik Kurulu ayrıca FIFA Başkanı Sepp Blatter ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye de 90 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti.



Prens Ali'nin yanı sıra Brezilyalı eski futbolcu Zico ve Liberya Futbol Federasyonu Başkanı Musa Bility'nin de adaylıklarını duyurması bekleniyor.



#fıfa
#başakanlık seçimi
#Prensi Ali bin el-Hüseyin
9 yıl önce