|

PSG-Galatasaray: 5-0

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki son maçında Fransa deplasmanında PSG’ye farklı yenilen Galatasaray, Avrupa’ya veda etti. Sarı-kırmızılı takımın UEFA Avrupa Ligi’ne katılma yolundaki ümitlerini İcardi, Sarabia, Neymar, Mbappe ve Cavani bitirdi. Galatasaray’ın Avrupa kupalarındaki galibiyet hasreti 13 maça çıktı.

00:46 - 12/12/2019 Perşembe
Güncelleme: 09:22 - 12/12/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray'da Falcao 62. dakikada Emre Mor yerine oyuna dahil oldu.
Galatasaray'da Falcao 62. dakikada Emre Mor yerine oyuna dahil oldu.


Şampiyonlar Ligi A Grubu son maçında Paris Saint-Germain’e konuk olan Galatasaray, sahadan 5-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. 11 futbolcusundan yoksun şekilde çıktığı maçta UEFA Avrupa Ligi’ne kalmak isteyen sarı-kırmızılı takımın umutlarını İcardi, Sarabia, Neymar, Mbappe ve Cavani bitirdi. Bu sezon Devler Ligi’nde 6 maça çıkan Galatasaray, hiç galibiyet alamazken, sadece 2 puan toplayabildi ve attığı 1 gole karşılık filelerinde 15 gol görerek kötü bir performans gösterdi. Sarı-kırmızılı taktımın Avrupa kupalarındaki galibiyet hasreti 13, deplasmanda 3 puan özlemi ise 20 maça çıktı.


A Grubu’nda Paris Saint- Germain ile Real Madrid bir üst tura çıkarken, Club Brugge UEFA Avrupa Ligi’nin yolunu tuttu. 24. dakikada Mbappe’nin şutunda kaleci Muslera gole izin vermedi. 33’de Mbappe’nin ara pasında Icardi, boş kaleye golünü attı: 1-0. 35’te Neymar’ın pasında Sarabia, sağ çaprazdan Muslera’yı mağlup etti: 2-0.

47’de Mbappe ile paslaşarak ceza sahasına giren Neymar, sol ayağıyla topu ağlarla buluşturdu: 3-0. 54’te Neymar’ın pasında Mbappe’nin şutu kalenin üzerinden auta gitti. 63. dakikada Neymar’ın pasıyla bir kez daha ceza sahası içerisinde topla buluşan Mbappe, net bir vuruşla golü buldu: 4-0. 82’de Donk’un ceza sahası içerisinde Mbappe’yi düşürmesi sonrasında Rumen hakem Istvan Kovacs penaltı noktasını gösterdi. 84. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Cavani topu ve kaleci Muslera’yı ayrı köşelere gönderdi: 5-0.

  • Gruptaki diğer maçta İspanya’nın Real Madrid takımı Belçika’da Club Brugge’u 3-1 yenerek Son 16’ya kalan ikinci takım oldu.


#​PSG
#Galatasaray
4 yıl önce