|

PSG ve Manchester City'e Infantino kıyağı

Fransız ekibi Paris Saint-Germain ile İngiliz devi Manchester City'nin geçtiğimiz yıllarda FFP kurallarını ihlal etmelerine rağmen Avrupa kupalarından men edilmediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
16:47 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:03 - 3/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
FIFA Başkanı Gianni Infantino
FIFA Başkanı Gianni Infantino

Futbol dünyasını sarsan haber, Almanya'nın Der Spiegel dergisinden geldi. Football Leaks belgelerine dayandırılan habere göre dönemin UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun, Finansal Fair Play kurallarını ihlal eden PSG ve Manchester City'e gerekli yaptırımların uygulanmamasını sağladığı ifade edildi.

Şimdilerde FIFA başkanlığı görevini yürüten Infatino'nun o dönem, Fransız ve İngiliz ekibinin patronlarıyla yaptığı gizli görüşmelerin ardından, iki kulübün FFP kurallarını ihlal ettiği anlaşılsa da Manchester City ve PSG'nin cezalarını hafiflettiği belirtiliyor.

Galatasaray FFP kriterine takılmıştı
  • Galatasaray'ın 2017'de UEFA FFP kriterlerine uymadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı elinden alınmıştı. Sarı-kırmızılı takım bu sezon ise Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor ancak UEFA tarafından sıkı bir denetime tabii tutuluyor.
#PSG
#Manchester City
5 yıl önce