|

PTT 1. Lig'in Reisi

PTT 1. Lig'de geçen sezon gol krallığına ulaşarak Balıkesirspor'un Spor Toto Süper Lig'e yükselmesinde önemli rol oynayan Muhammet Reis, başarılı performansını bu sezon da Osmanlıspor formasıyla sürdürüyor.

Yeni Şafak
11:13 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 11:25 - 17/04/2015 Cuma
AA

Balıkesirspor'dan sezon başında Osmanlıspor'a transfer olan 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Reis, PTT 1. Lig'in gol ve asist krallığında zirveye oynuyor.



Geçen sezon rakip fileleri 19 kez havalandırarak gol krallığını Slavko Perovic ile paylaşan Trabzon doğumlu oyuncu, bu sezon da ligin bitimine 7 hafta kala 12 gole ulaştı. Orta sahada görev alan Reis, buna rağmen 16 gol atan Kayserisporlu Mert Nobre'yi gol krallığında zorluyor.



Geçen hafta "hat-trick" yaparak Osmanlıspor'a iki hafta sonra 3 puanı getiren Reis, gol vuruşlarındaki becerilerinin yanı sıra takımın "maestro"su konumunda. Jeneriklik gollerini 8 asistle süsleyen Reis, bu sıralamada ise zirvede yer alıyor.



Sırrı, soğukkanlı yapısı


Ceza sahası dışından attığı estetik gollerle dikkati çeken Muhammet Reis, soğukkanlı yapısının bunda etkili olduğunu söyledi.



Futbola sağ bek pozisyonunda başladığını anlatan Osmanlısporlu futbolcu, "Genç takımda ön liberoda oynadım. Topla daha fazla haşır neşir olmak hoşuma gitti ve profesyonel hayatımda hücuma yönelik görev almaya başladım. Gol vuruşundaki becerim Allah vergisi bir yetenek. Ancak soğukkanlı biriyim, rahatım, bunun da önemli etkisi var" dedi.



Reis, teknik adamların her zaman futbolculara basit oynamaları yönünde uyarılarda bulunduğunu ancak zoru başarmanın oyuncuların daha çok hoşuna gittiğini belirterek, "Futbolcu daha çok ince pası arar. Normal bir vuruş golle sonuçlandığında, bazen futbolcunun hoşuna gitmeyebilir. Çünkü futbolcu, daha estetik vuruşları arar. Bunu başardığında atılan gol insanları daha çok mutlu eder ve hafızalarda kalır" ifadelerini kullandı.



"Süper Lig'de oynamak istiyorum"


Ligde 12 golü bulunduğunu hatırlatan Reis, "Aslında bu rakama 5 hafta önce ulaşmam gerekiyordu. Öz eleştiri yapan biriyim. Öncelikli hedefim çift haneli rakamlara ulaşmaktı. Sonuçta 27. haftada bu sayıyı yakaladım. En azından sezonun bitiminde 15 golü bulmalıyım. Daha önümde 7 maç var. İnşallah, onu da başarırım" diye konuştu.



Reis, 11 yıldır profesyonel futbol oynadığına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Hedeflerim arasında Spor Toto Süper Lig'de oynamak var. Türkiye'de profesyonel futbolun zirvesi Süper Lig. Aslında geçen sezon Süper Lig'de oynayabilirdim. Balıkesirspor'da kalabilirdim ama uygun şartlar oluşmadı. İnşallah Osmanlıspor'u bir üst lige çıkarttığımız zaman burada o sevinci, hazzı yaşarım."



"Sıkıntılı süreci atlattık"


PTT 1. Lig'e iyi başlamalarına rağmen başarı grafiğini sürdüremediklerini kaydeden Reis, bunda üst üste yaşanan teknik direktör değişikliklerinin de etkili olduğunu vurguladı.



Reis, sistem değişikliklerine alışmanın zaman aldığına dikkati çekerek, "Üç teknik direktör değişikliği yaşandı. Son olarak Uğur Hoca ile devre arası kampı geçirdik. İyi oynuyorduk ama şanssızdık. Çok pozisyona girmemize rağmen değerlendiremedik. Boluspor maçıyla şanssızlığımızı kırdık. Bundan sonra performansımızı artırarak yolumuza devam etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.



Sıkıntılı süreci geride bıraktıklarına inandığını belirten Muhammet Reis, sözlerini şöyle tamamladı:



"Üst üste beraberlik ve mağlubiyet aldık. Boluspor'u 3-1 gibi net skor ve iyi oyunla yendik, çok şükür bu günleri atlattık. Olası bir puan kaybında play-off bile sıkıntıya girebilirdi. Artık 7 final maçımız kaldı, hepsini tek tek düşünmeliyiz. İnşallah, bu maçları kazanarak sezon sonunda Osmanlıspor'u layık olduğu Süper Lig'e çıkartırız."

#PTT 1. Lig
#muhamme reis
#gol
#asist
9 yıl önce