|

Quaresma gerçekleri!

F.Bahçe, geçen sezonun devre arasından beri Quaresma ile ilgileniyordu.

00:00 - 26/07/2010 Pazartesi
Güncelleme: 09:43 - 26/07/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Quaresma gerçekleri!
Quaresma gerçekleri!

Portekizli ile anlaşma sağlandı ancak Aykut Kocaman transfere izin vermedi!


Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın göreve gelmesinden sonra transfer konusunda da radikal bir değişim yaşanıyor.


Daha önce marka isimlere yönelen ve çok büyük paralar harcayan Sarı-Lacivertli kulüp, bu sezon daha genç, başarıya aç ve kendisini geliştirmeye açık oyuncuları kadrosuna katıyor. Öyle ki genç teknik adam kendisine altın tepside sunulan marka isimlerin birçoğunu reddetti. Bu futbolculardan biri de Beşiktaş'ın yeni transferi Ricardo Quaresma...


Yöneticiler, geride kalan sezonun devre arası transfer döneminden beri gündemlerinde olan bu oyuncuyu kadrolarına katmak istiyordu. Ve hatta bunun için bazı girişimlerde de bulunuldu. Bu girişimlerin sonucunda da Quaresma'nın F.Bahçe'ye gelebileceği net şekilde ortaya çıktı. Bunun ardından futbolcunun ismi Aykut Kocaman'a sunuldu.


STOCH'U TERCİH ETTİ

Ancak Kocaman'dan beklenmedik bir cevap geldi. Q7'yi istemeyen genç çalıştırıcı, “Quaresma sistem oyuncusu değil. Benim sistemime uymaz” dedi. Sarı- Lacivertli ekibin hocası Q7 yerine oyun anlayışına daha uygun olan Stoch'un transfer edilmesini talep edince, yönetim de Quaresma'dan vazgeçti. Daha önceki teknik adamlardan transfer dönemlerinde dünya çapında isimler duymaya alışık olan yönetim, başta bu tercihe şaşırsa da daha sonra Stoch'un performansını görünce Kocaman'a hak verdi.


SERDAR ADALI NE DEMİŞTİ!

Ricardo Quaresma'nın Fenerbahçe'ye transferinin Aykut Kocaman'dan veto yemesi, bir anda Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı'nın açıklamalarını akıllara getirdi. Adalı, o dönemlerde Sarı- Lacivertliler'in yeni transferi Miroslav Stoch ile ilgili olarak, “Kimse Quaresma ile Stoch'u kıyaslamasın. Stoch'u başımıza dünya yıldızı yaptılar” ifadesini kullanmıştı. Ancak Siyah-Beyazlı yöneticilerin dünya yıldızı olarak lanse ettiği Quaresma, F.Bahçe'de Aykut Kocaman tarafından veto edildikten sonra Beşiktaş'a imza atmıştı.



(HABERTÜRK)

14 yıl önce