|

Quaresma: Ters hareket yapsam ölürdüm

Beşiktaş'ın yıldızı Ricardo Quaresma hayat hikayesiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı. Yaşadığı ilginç olaydan bahseden Portekizli futbolcu, “Chelsea’deyken silahlı saldırıya uğradım. 3 silah bana doğrultulmuştu. Eğer, o an ters bir hareket yapsaydım bugün yaşamıyor olurdum" dedi.

Haber Merkezi
08:51 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:57 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Quaresma Beşiktaş formasıyla çıktığı 200 maçta 35 gol atarken 71 de asist kaydetti.
Quaresma Beşiktaş formasıyla çıktığı 200 maçta 35 gol atarken 71 de asist kaydetti.

Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Portekiz kanalı SIC’te yayınlanan “Alta Definiçao” isimli programda hayatını anlatırken samimi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Alkole ve uyuşturucuya bulaşmanın kolay olduğu bir yerde büyüdüğünü belirten Portekizli yıldız, “Benimle büyüyen çocukların birçoğu bu yola saptı. Ben ise sahaları, stadyumları, futbol topunu seçtim” dedi.

İnsanların çoğu zaman kendisine ön yargıyla baktığı belirten Quaresma, “Daha gençken, insanların neden benim hatalarımı aradığını ve bana ön yargıyla baktıklarını anlayamıyordum. Şimdi 34 yaşındayım ve diğerlerinin düşünceleri beni etkilemiyor. Gazeteleri açıp eleştirileri okuyan biri olmadım. Diğerlerinin nasıl oynadığıma dair fikirlerine ihtiyacım olmadı” ifadelerini kullandı.

"Portekiz'de saygı görmedim"

Sahada ve okul sıralarında her zaman hedef olduğunu belirten Quaresma, “Bir keresinde okulda bir çocuk kaybolmuştu. Bazı çocuklar çıkıp, ‘Yaptıysa bu çingene yapmıştır’ dediler. Gençken, yetenekli olduğumu ama bir yere ulaşamayacağımı söylediler. Bu tip sözler bana hep güç verdi” dedi.

Quaresma, “İmajımın kibirli olduğunu söylerler. Gerçekte böyle değil. Bence aile çok önemli. Eşim ve üç çocuğum var. Porto her zaman seveceğim ve saygı duyacağım bir kulüp. Fakat, Portekiz’de bana hak ettiğim saygıyı göstermediler” diye konuştu.


"Silahlı saldırıya uğradım"

Portekizli yıldız, hayatındaki ilginç bir olaydan da bahsederek, “Chelsea’deyken silahlı saldırıya uğradım. 3 silah bana doğrultulmuştu. Eğer, o an ters bir hareket yapsaydım bugün yaşamıyor olurdum” dedi.



#Beşiktaş
#Ricardo Quaresma
6 yıl önce