|

R10''da mutlu son yakın

Ronaldinho''nun menajeri ve ağabeyi Assis ile masaya oturan siyah-beyazlılar, yıllık 5.5 milyon Euro teklif etti, Brezilyalı yıldız ise 7 milyon Euro istedi. Yıldız oyuncunun ücretinin yarısını sponsporlarla karşılamak isteyen Beşiktaş cevap beklemeye başladı

Taha Güvendi
00:00 - 4/01/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:38 - 3/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
R10''da mutlu son yakın
R10''da mutlu son yakın

Beşiktaş, Ronaldinho transferini, Brezilyalı ünlü futbolcunun ağabeyi ve menajeri Roberto Assis İstanbul''dan ayrılmadan sonuçlandırmak için uğraş veriyor. Transferin mali yönünü çözmeye çalışan siyah-beyazlılar bir yandan ücret konusunda pazarlık yaparken, diğer yandan yüksek maliyeti karşılamak için sponsor arayışını sürdürüyor. Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, transfer komitesinden sorumlu asbaşkan Deniz Atalay, genel sekreter Metin Albayrak, menajer Roberto Assis ile Nişantaşı''nda yemekte bir araya geldiler. Yemekte transfer sadece 3-4 dakika konuşulurken, özellikle İstanbul ve Türkiye''deki yaşam üzerinde duruldu. Ronaldinho adına yıllık 8 milyon Euro isteyerek başlayan 7 milyon Euroya inen Assis''in 5.5 milyon Euro''ya kadar gerilemesini bekleyen yöneticiler, pazarlığı ağırdan alıyor. Beşiktaş, Brezilyalı yıldıza ödeyeceği ücretin yarısını sponsor aracılığıyla karşılamayı planlarken bu konuda da bir sponsorla anlaşılırken, kalan kısmı için ikinci bir sponsor arayışı sürüyor.

BAŞKAN FİKRET ORMAN BEKLENİYOR

Ronaldinho transferi konusunda çalışmalarını sürdüren Beşiktaş yönetimi ile oyuncunun ağabeyi ve menajeri Roberto Assis arasında dün akşam yapılması planlanan görüşme ertelendi. Genel Sekreter Metin Albayrak, görüşmelerin yurt dışında bulunan başkan Fikret Orman''ın dönmesiyle yeniden başlayacağını belirterek, ''Ronaldinho için teklifimizi yaptık. Haber bekliyoruz. Son durum başkanımızın katılacağı görüşmenin ardından netlik kazanacak'' dedi.

Fernandes gitmiyor

Beşiktaş ile sorun yaşayan ve yeni sözleşme imzalamayan Fernandes''in, Rusya ve Katar defterlerini kapattığı bildirildi. Spartak Moskova ve Lokomotif Moskova takımlarından teklif alan Portekizli oyuncunun, yeniden ülkesine dönen Quaresma ile görüştükten sonra bu ülkeye gitmeme kararı aldığı ifade edildi. Fernandes''in, ''Quaresma''nın yaşadıklarını öğrenince, Türkiye''de sezon bitimine kadar oynamaya karar verdim. Bu süre içinde Beşiktaş''la yeniden görüşüp, anlaşma zemini arayacağım. En kötü olasılıkla ülkeme dönerim'' dediği vurgulandı.

Kartal''da son karar Olimpiyat Stadı!

Beşiktaş''ın bazı maçları Şükrü Saracoğlu Stadı''nda oynama istemine Fenerbahçe''nin olumlu yaklaşmasının ''iyi niyet''ten öteye gitmediği, bu olasılığın rafa kalkması nedeniyle tek alternatifin Atatürk Olimpiyat Stadı olduğu ortaya çıktı. Sezon başından bu yana sadece 8 bin adet kombine satabilen Beşiktaş''ın İstanbul dışını tercih etmeyeceği zorunlu olarak kirası 50 Bin TL olan Olimpiyat Stadı''nın yolunu tutacağı büyük oranda kesinleşti. Beşiktaş yönetimi, Ankara 19 Mayıs Stadı''nın kirasının 55 Bin, İzmir Atatürk Stadı''nın kirasının 145 Bin, Adana 5 Ocak Stadı''nın kirasının da 110 Bin TL olması nedeni ile en mantıklı seçimin yine Atatürk Olimpiyat Stadı olacağını düşünüyor.

10 yıl önce