|

Rakip Letonya tek hedef galibiyet

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 3. maçında yarın deplasmanda Letonya ile karşı karşıya gelecek. İlk ilk maçını yitiren Ay-Yıldızlılar iddiasını sürdürmek için mutlaka kazanmak zorunda...

Aa
00:00 - 12/10/2014 Pazar
Güncelleme: 16:24 - 12/10/2014 Pazar
Yeni Şafak
Rakip Letonya tek hedef galibiyet
Rakip Letonya tek hedef galibiyet

Başkent Riga'daki Skonto Stadı'nda oynanacak mücadele saat 21.45'te başlayacak. Müsabakayı, İskoçya Futbol Federasyonu'ndan hakem Bobby Madden yönetecek.

A Grubu'ndaki ilk maçında İzlanda ile karşılaşan milliler, deplasmanda rakibine 3-0 yenildi. İkinci müsabakada sahasında Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 kaybeden ay-yıldızlı ekip, grupta puan alamayan tek ekip konumunda. A Milli Takım, gruptaki geleceği için büyük önem taşıyan Letonya maçını kazanarak, Avrupa Şampiyonası'na gitme yolunda iddiasını sürdürmek istiyor.

Gruptaki değer mücadelede ise Kazakistan, Çek Cumhuriyeti'ni başkent Astana'da konuk edecek. Lider İzlanda da sahasında, 3 puanı bulunan Hollanda'yla karşılaşacak.

Letonya'nın da durumu kritik

Teknik direktör Marians Pahars'ın çalıştırdığı Letonya Milli Takımı, 1 puanla grupta 5. sırada yer alıyor. Türkiye maçı öncesinde, Letonya'da takımın en etkili oyuncusu, Bundesliga takımlardan Hamburg'da oynayan Artjoms Rudnevs'in eksikliği can sıkıyor. Rudnevs, 10 Ekim'de Riga'da oynanan İzlanda maçında kırmızı kart görerek, cezalı duruma düşmüştü.

Beşinci randevu

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda yarınki rakibi Letonya ile 5. kez karşı karşıya gelecek. Milliler, Letonya ile yaptığı ikisi resmi, ikisi özel 4 maçtan birini kazandı, ikisinde berabere kaldı, birini de yitirdi.

10 yıl önce