|

Reyes ve Frey imzayı attı

Fenerbahçe Kulübü, Meksikalı savunma oyuncusu Diego Reyes ve İsviçreli golcü Frey için imza töreni düzenledi. Avrupa'dan birçok teklif aldığını belirten Reyes, tercihinin sarı-lacivertlilr olduğunu söyledi ve sakatlığı olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Frey ise Fenerbahçe taraftarı karşısında oynamak için sabırsızlandığını ifade etti. İmza töreninde konuşan sportif direktör Comolli ise transferle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
11:34 - 29/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:35 - 29/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Reyes -Frey
Reyes -Frey

Fenerbahçe Sportif Direktörü Comolli'nin de hazır bulunduğu imza töreninden öne çıkanlar şöyle;

Comolli: İki oyuncunun transferi için mutluyum
  • "Her iki oyuncunun transferi için de mutluyum. İkisi de çok değerlenecek, çok uğraştık. Sonunda aldığımız için mutluyuz."
Reyes:
Avrupa'dan birçok teklif aldım
  • "Burada olmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyorum. Dünya Kupası'ndan önce Phillip Cocu beni PSV'ye istemişti. Benim için en doğru yerin burası olduğunu biliyordum. Sakatlık haberlerinin nereden çıktığını bilmiyorum. Porto ile istemediğim için sözleşme imzalamadım. Porto'da bana görev verildiğinde oynuyordum. Oynamamamın tek sebebi hocanın tercihiydi. Avrupa'dan ve Meksika'dan birçok teklif geldi ama Fenerbahçe'yi tercih ettim çünkü oynamak istediğim tek kulüp Fenerbahçe."

Frey: Soldado ve Slimani'den çok şey öğreneceğim
  • "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Slimani ve Soldado çok yetenekli, saygı duyduğum isimler. Onlardan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. Beraber çalışarak en iyisini yapacağıma inanıyorum. Geçen sene çok gol attım. Ben gollerimin dışında çok savaşan bir oyuncuyum, takım için mücadele ederim. İki farklı karakter olduğumu söyleyebilirim. Saha içindeki ve saha dışındaki Frey, iki farklı insan. Burada ateşli bir atmosfer olduğunu biliyorum. İnanılmaz Fenerbahçe taraftarı karşısında oynamak için sabırsızlanıyorum."

İki oyuncunun konuşmasından sonra basın mensuplarının transfer sorularını cevaplayan Comolli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;


"Sol ayaklı bir futbolcu getirebiliriz ama bir zorunluluk değil"
  • "Sol ayak ihtiyacı vardı biz de Andre Ayew'i getirdik. Sol ayaklı bildiğiniz gibi Hasan Ali ve İsmail Köybaşı var. Sol ayaklı bir futbolcu getirebiliriz ama bir zorunluluk değil. Diego Reyes'in hem sol hem de sağ stoperde oynaması bize rahatlık getirecektir."

"2 ya da 3 farklı pozisyona oyuncu bakıyoruz"
  • "Takıma katmak istediğimiz 7 önemli oyuncuyu kadroya katmışız. Bence bu önemli bir şey. Transfer dönemi halen devam ediyor. Biz de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halen 2 ya da 3 farklı pozisyona oyuncu bakmaktayız."

"Giuliano ve Josef'i de geç sattığımız için rötar oldu"
  • "Geciktik mi diye düşünüyorum... Transfer döneminin çok öncesinde oyuncu alabilirdik. Transferdeki zamanlama tamamen bizden kaynaklanmıyor. Bir transferde 3 taraftan bahsedebiliriz. Almak isteyen biziz. Satmak isteyen kulüp ve oyuncu. Almak istediğimiz oyuncuyu, satmak isteyen kulüp hemen satmıyor. Almak istediğimiz oyuncuyla çok takım ilgileniyor. Satmak isteyen kulüp de piyasayı ona göre değerlendiriyor. Bu yüzden de transfer gecikiyor. Giuliano ve Josef gibi iki önemli oyuncuyu gönderdik ve halen 2-3 farklı pozisyona bakıyoruz. Zamanlama tamamen bizden kaynaklanmıyor. İstediğimiz oyuncular gerçekten iyi oyuncular olduğu için gecikme yaşandı. Giuliano ve Josef'i de geç sattığımız için rötar oldu."
"Cocu ile çok iyi çalışıyoruz"
  • "Phillip Cocu ile beraber çok iyi çalışıyoruz. Kendisiyle her gün yüz yüze görüşüyoruz. Böylesine iyi bir hoca ile çalıştığım için çok mutluyum."

  • Soru
    : Transferlerle hayalinizdeki F.Bahçe oldu mu?
  • Comolli:
    İyi durumdayız, uzun zamandır izlediğimiz isimleri aldık. Çok önemli iki oyuncumuzu satmak zorunda kaldık. Bence iyiyiz. Transferdeki performansım iyi mi, bunun yanıtı iki sene sonra olur

  • Soru:
    Harun Tekin için bir teklif yaptınız mı?
  • Comolli:
    Transfer sorularına cevap vermiyorum. Birkaç pozisyon için çalışmalarımız sürüyor. Mümkün olan en kısa zamanda bilgi vermeye çalışacağım.

#Fenerbahçe
#Diego Reyes
6 yıl önce