|

Rıdvan Dilmen Cebelitarık maçındaki en iyi oyuncumuzu açıkladı

A Milli Takımımızın Cebelitarık'ı 3-0 mağlup ettiği maçı değerlendiren Rıdvan Dilmen, sahanın en iyisinin Uğurcan Çakır olduğunu söyledi.

Haber Merkezi
10:28 - 5/09/2021 Pazar
Güncelleme: 11:16 - 5/09/2021 Pazar
Şenol Güneş'in Cebelitarık maçı 11'i
Şenol Güneş'in Cebelitarık maçı 11'i

Ay yıldızlı ekip, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 5. maçında Cebelitarık'ı 3-0 yendi ve liderliğini sürdürdü.

Mücadeleyi yorumlayan Rıdvan Dilmen, "Bu maçta 3-0'ı başarı saymam ben" dedi.

Dilmen'in maçla ilgili TRT Spor'da yaptığı değerlendirmeler şöyle;

"Penaltıyı atsak daha erkenden çözebilirdik maçı"
  • "Ülke futbolunda Galatasaray'ın UEFA Kupası, Milli Takımımızın üçüncülüğü ve Avrupa'da oynayan oyunculardan dolayı bir saygınlığımız var. Avrupa'da tehlikeli takım olarak söylüyorlar bizi. Bu maçta 3-0'ı başarı saymam ben. Penaltıyı atsak daha erkenden çözebilirdik maçı."

7 değişiklik

  • "FIFA turnuvalarında genel averaja bakıldığı için farklı galibiyet de anlamlıydı. Karadağ maçından 7 değişiklik yaparak çıktı Şenol hoca. Muhtemelen Cengiz (Ünder) ile konuşarak onu oyunun sonuna bırakmaya ikna etmişiz."
"En iyi oyuncumuz Uğurcan'dı"
  • "Çok gereksiz, çöpe atılmış 48 dakika yaşadık. Bu oyuncuları zaten alacaktın yanına. Uğurcan (Çakır) inanılmaz bir gol çıkardı uzun mesafeden. Kolay çıkacak bir pozisyon değildi. 0-0'ken bunu çıkarıyor. Özellikle fazla topun gelmediği anlarda soğumadan kalmak çok önemlidir. Maçta en iyi oyuncumuz Uğurcan'dı. İlk yarıda tempo ve üretkenlik açısından gerideydik."


"Hocada güven kaybı var"
  • "Rakibin kapanacağını biliyorduk' dedi oyuncularımız röportajlarında. O zaman ne yapacaksınız uzaktan vuracaksınız. Kenarlara inmek de bir alternatif. Kenarlara giderek Hakan (Çalhanoğlu) araya bıraktı, Kanan (Karaman) tavana attı topu. Hocada güven kaybı var, doğaldır da. Avrupa Şampiyonası falan da de buna etkendir. 1-0 iyi sonuç dersin ama kendi sahamızda bu şekilde oynayabiliriz. Değişiklikler yaparsın, rakibi de şaşırtırsın. Maçta geç açılarak kazandık."
"Bu 9 oyuncu oynar"
  • "Uğurcan, Zeki, Çağlar, Merih, Mert, Kaan, Cengiz, Hakan, Burak Yılmaz bence Hollanda maçında oynayacak 9 oyuncu. Bu 9 oyuncu yüzde 100 oynar. Okay veya Taylan'ı da Kaan Ayhan ile birlikte ön libero oynatabilir hocamız."


#A Milli Takım
#Cebelitarık
#Rıdvan Dilmen
3 yıl önce