|

Rijkaard G.Saray'da

İki yıllık sözleşme imzalanan başarılı hoca, “Türkiye'nin en büyük kulübüne geldim” dedi. Rijkaard'ın yardımcılığını da bir başka ünlü Hollandalı Neeskens yapacak. AFP, DPA ve Reuters gibi ünlü ajansları haberi flaş olarak duyurdu.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 6/06/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:30 - 6/06/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Rijkaard G.Saray'da
Rijkaard G.Saray'da

G.Saray, Hollandalı ünlü teknik direktör Frank Rijkaard ile sözleşme imzalayarak bu sezonki ilk bombasını patlattı. Bülent Korkmaz'ın istifasının ardından günlerdir basında yer alan adayların aksine sarı-kırmızılılar Barça'nın eski hocası Rijkaard ile anlaştı. Hollandalı çalıştırıcı ile 2 yıllık sözleşme imzalanırken imza törenine Başkan Adnan Polat ve Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel katıldı. Rijkaard'ın yardımcılığını da bir başka ünlü Hollandalı Johan Neeskens yapacak. G.Saray gibi büyük bir kulüpte çalışmanın onur verici olduğunu söyleyen Rijkaard, “Türkiye'nin en büyük kulübüne geldim. Buranın bir futbol ülkesi olduğunu biliyorum. O yüzden taraftarların havalimanındaki karşılamasına da şaşırmadım” dedi.


LİNCOLN İLE TEMİZ SAYFA

Hollandalı hoca daha önce çalıştığı takımların da hep en iyiyi hedefleyen ekipler olduğunu belirterek, “G.Saray'da da hedefler aynı. Taraftarlarımızın futboldan zevk almasını istiyoruz” diye konuştu. Türkiye'den G.Saray dışında hiçbir kulüple görüşmesinin olmadığını dile getiren Rijkaard, Lincoln'ün geleceği için de temiz bir sayfa açarak başlayacaklarını ifade etti. G.Saray'ın Rijkaard ile anlaşması dünyada da büyük yankı uyandırırken, UEFA'nın resmi internet sitesi bu gelişmeyi manşetten duyurdu. Reuters, AFP ve DPA gibi ünlü haber ajansları da G.Saray'ın resmi sitesinde açıklama yapıldıktan kısa süre sonra abonelerine 'Rijkaard, Galatasaray'ın teknik direktörü oldu' başlığıyla haberi aktardı.


Havalimanında izdiham yaşandı

G.Saray'ın yeni sezon için anlaşmaya vardığı Rijkaard, İstanbul'de coşkuyla karşılandı. Havalimanına giriş için taraftarlara izin verilmemesine karşın, çok sayıda G.Saraylı, formalarını çıkararak terminalin içine girdi. Hollandalı teknik adamın gelişiyle birlikte izdiham yaşanırken, Rijkaard, taraftarların arasından güçlükle ayrılabildi.


Kariyeri kupalarla dolu

Hollandalı teknik adamın oyunculuk ve hocalık kariyeri başarılarla dolu. Hollanda Milli Takımı'yla 2000 Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale kaldı ve penaltılarla İtalya'ya elendi. 2003-08 arasında Barcelona'da görev yaptı ve 1 Şampiyonlar Ligi, 2 Lig ve 2 İspanya Süper Kupası kazandı. Rijkaard oyunculuk kariyerinde ise, Ajax'ta 4, Milan'da da 2 lig şampiyonluğunun yanı sıra, Ajax'ta UEFA, Milan'da 2 Şampiyon Kulüpler, 2 de Kıtalararası Kupa Şampiyonluğu yaşadı.


15 yıl önce