|

Rijkaard'a şikayet etti

Yardımcısı, hamile eşi rahatsızlandığı için ülkesine giden G.Saray çalıştırıcısına verdiği tele raporda “Sezonun en kötü futbolunu oynadık. Hiçbiri sahada verilen görevi yerine getirmedi” dedi Maç sonrası yaptığı açıklamada iyi oynadıklarını savunan Neeskens soyunma odasında tam tersi davranış sergiledi. Hollandalı teknik adam sarı-kırmızılıları kötü futbol nedeniyle sert bir dille azarladı

Abdullah Eğilmez
00:00 - 29/11/2009 Pazar
Güncelleme: 23:35 - 28/11/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Rijkaard'a şikayet etti
Rijkaard'a şikayet etti

Hamile eşi rahatsızlandığı için apar topar Hollanda'ya giden Frank Rijkaard'ın yerine Bursaspor karşılaşmasında takımın başında sahaya çıkan Johan Neeskens, maç sonrası yaptığı açıklamanın aksine kötü futbol nedeniyle oyuncularını azarladı. Maçtan sonra yaptığı açıklamada Bursaspor karşısında iyi oynadıklarını savunan Hollandalı teknik adam, Rijkaard'la yaptığı tele görüşmede takımı kötüledi. Neeskens'in, Rijkaard'a sezonun en kötü futbolunu oynadıklarını, futbolcuların hiçbirinin sahada verilen görevi yerine getirmediğini aktardığı öğrenildi. Hollandalı teknik adam maçtan sonra da oyuncularını azarladı. Neeskens'in soyunma odasında sarı-kırmızılılara kötü futbol nedeniyle çıkıştığı ve “Sahada koşmuyor, birbirinizle yardımlaşmıyorsunuz. Rakibin baskılı futbolunu seyrediyor buna karşılık vermiyorsunuz. Gol atmak için hiç çaba göstermedik. Sizi sahada tanıyamadım” dediği belirtildi. Neeskens'le, Rijkaard'ın önümüzdeki hafta bir araya gelerek kötü gidişi sorgulayacağı ve bu konuda alınması gereken önlemleri tartışacakları kaydedildi. Sarı-kırmızılılarda özellikle Arda, Elano ve cezası bittikten sonra çıktığı Bursa deplasmanında kötü performans sergileyen Keita'nın sorgulanması bekleniyor. G.Saraylı yöneticiler de takımdaki düşüşü ve puan kayıplarını bu üç futbolcunun performansına bağlıyor. Rijkaard'la Neeskens arasındaki zirvede devre arasında yapılacak takviye konusunun da gündeme geleceği belirtiliyor.


'AYRILIYOR' iddiasına yalanlama

G.Saray Kulübü, eşi rahatsızlandığı için ülkesine giden teknik direktör Rijkaard'ın görevini bıraktığına dair basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Rijkaard bıraktı”, “Rijkaard kaçtı” manşetleriyle verilen haberlerin hayal ürünü olduğu belirtilerek, “Bir fantezinin çevresinde oluşturulan böyle bir spekülasyonun insan sağlığı gibi hassas bir durum söz konusu olduğu zaman dahi yapılabilmesi üzüntü vericidir” denildi. Hollandalı çalıştırıcının yarın İstanbul'a geleceği kaydedildi.


Arda: Bu ayıbı yine biz temizleyeceğiz

Bursa yenilgisi sonrası kötü oynadıklarını kabullenen G.Saray Kaptanı, dönüş yolculuğunda arkadaşlarına motivasyon konuşması yaptı.

G.Saray'ın Bursaspor yenilgisi sonrası yaptığı açıklamada kötü futbol oynadıklarını ifade eden Arda Turan, maç dönüşü arkadaşlarını konuşmalarıyla motive etti. Açıklamasında kendi performansını da eleştiren ve “Skora katkı yapmam gerekiyor. Gol atmalı ya da asist yapmalıydım. Daha üretken olmalıyım” diyen G.Saray Kaptanı, İstanbul dönüşü feribotta arkadaşlarına, bu kötü tabloyu düzeltmeleri gerektiğini anlattı.

PANATHİNAİKOS'LA SERİYE BAŞLAYALIM

Kaptan Arda Turan'nın arkadaşlarına “Biliyorum hepimizin morali bozuk. Ancak Bursaspor yenilgisiyle kredimizi doldurduk. Devre arası öncesi üç karşılaşma daha yapacağız. Bu kötü tabloyu düzeltmek için üçünü de kapatarak ilk yarıyı sorunsuz kapatmalıyız. Önümüzde Perşembe günü Avrupa Ligi'nde oynayacağımız Panathinakos maçı var. Sahamızda oynayacağımız bu karşılaşma ile birlikte hem galibiyet serilerine başlamalıhem de taraftarımıza kendimizi affettirmeliyiz. Bu ayıbı biz yaşattık yine temizleyecek olan bizleriz” şeklinde konuştuğu ifade edildi.

NEESKENS PAYLADI MORALLER BOZULDU

Sarı-kırmızılı futbolcuların Bursaspor mağlubiyeti sonrası morallerinin oldukça bozuk olduğu bunda yardımcı antrenör Johan Neeskens'in de maç sonrası futbolcuları azarlamasının payı olduğu kaydedildi. Karşılaşmanın ardından dün gece yarısı Bursa'dan feribotla İstanbul'a dönen sarı-kırmızılı kafilede genç kaptan Arda Turan'ın yaptığı konuşma sonrası ağızları bıçak açmadı.


Bursa yenilgisi yedekleri hırslandırdı

G.Saray, Bursaspor mağlubiyeti sonrası ara vermeden Avrupa Ligi'nde perşembe günü yapacağı Panathinaikos maçının hazırlıklarına başladı. Neeskens yönetimine yapılan idmanda Bursa maçında oynayan futbolcular yenileme çalışması yaparken yedekler çift kale maç gerçekleştirdi. Oyuncuların hırslı oldukları gözlenirken maçı kazanan Elano, Emre Aşık ve Aydın'ın bulunduğu grup sevinç gösterisi yaptı. Öte yandan Elano, antrenmandan sonra çalışmayı izlemeye gelen 4 yaşındaki kızı Maria Teresa ile bir süre ilgilendi.



14 yıl önce