|

Rıza Çalımbay'dan Beşiktaş ve Milli Takım açıklaması

Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Beşiktaş ya da Milli Takım gibi hedefi olan takımlara çalışmak isterim" dedi. Çalımbay, derbide de Beşiktaş’ın galibiyete yakın olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:35 - 21/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 11:10 - 21/02/2019 Perşembe
IHA
Rıza Çalımbay, 2004-05 sezonunun devre arasında siyah-beyazlı takımın başına geçmiş, 2005-06 sezonunun ilk yarısında ise görevinden ayrılmıştı.
Rıza Çalımbay, 2004-05 sezonunun devre arasında siyah-beyazlı takımın başına geçmiş, 2005-06 sezonunun ilk yarısında ise görevinden ayrılmıştı.

20 yıl Beşiktaş forması giyen, siyah-beyazlı kulüp de dahil olmak üzere birçok takımın teknik direktörlüğünü yapan Razı Çalımbay kariyer planlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş’in A Milli Takım’a gitmesi halinde Beşiktaş’ı çalıştırmak isteyip istemediği konusunda konuşan Rıza Çalımbay, "Teklif gelirse kabul ederiz. Ama Şenol Hoca burada çalışırken bunun gündeme gelmesi ve konuşulması iyi bir şey değil. Ben hedefi olan her yerde varım. Bu Beşiktaş olur, Milli Takım olur Önemli olan hedefi olması" dedi.

"Derbiyi Beşiktaş'ın kazanacağını düşünüyorum"

Beşiktaş’ın başında olduğu dönemde Kadıköy’de alınan 4-3’lük galibiyeti hatırlatılan ve pazartesi günkü derbiyle ilgili olarak da düşünceleri sorulan tecrübeli teknik adam, "Bana göre tarihte bir daha 4-3’lük maç gibi bir maç olmaz. Çok güzel bir maçtı. Kalecisiz oynayıp, kaleye futbolcuyu geçirip, eksik bir kadroyla, Fenerbahçe’nin en iyi döneminde Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenmek kolay bir şey değildi. Bu maçta iki takımın da hedefi çok farklı. Beşiktaş’ın yukarıdan kopmamak için kesinlikle kazanması gerekiyor. 2 haftadır da mükemmel oynayıp iyi maçlar kazanıyorlar. Fenerbahçe son maçında puan kaybetti ve hedefi bir an önce alt taraftan yukarıya çıkmak. Beşiktaş’ın en büyük avantajı taraftarı. Böyle maçlarda taraftar 12. adam olmuyor, 1. adam oluyor ve maçı kazandıranların başında geliyor. Bu maçta da taraftar desteğiyle maçı Beşiktaş’ın kazanacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İnönü daha güzeldi"

"Vodafone Park’ta futbolcu olarak sahaya çıkmayı ister miydiniz’ sorusunu yanıtlayarak sözlerini noktalayan Rıza Çalımbay, şöyle konuştu;

  • "Beşiktaş’ın her tarafında çıkmak isterim. Ben Beşiktaş’ta 20 sene oynadım. En çok oynayan, en çok şampiyonluk gören oyuncusu oldum. Beşiktaş’ta tatmadığım bir şey kalmadı. Tabii bu statta oynamak isterdim ama İnönü bence daha güzeldi. İnönü’nün atmosferi muhteşemdi. Şimdi bütün statlar değişiyor, yeniliğe uyulması gerekiyor tabii ki ama bence bizim eski stadımız daha güzeldi."
#Rıza Çalımbay
#Beşiktaş
5 yıl önce