|

Rıza Kayaalp 8. kez Avrupa Şampiyonu

Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda Rus Vitalii Shchur'u 2-1 yenerek 8. kez Avrupa şampiyonu oldu. Milli güreşçi, bu başarısıyla Hamza Yerlikaya'nın rekorunu egale etti.

Yeni Şafak
20:53 - 1/05/2018 Salı
Güncelleme: 21:24 - 1/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu.
Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu.

Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’ndeki Kaspiysk kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 130 kiloda Rıza Kayaalp, finalde Rus Vitalii Shchur’u 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Grekoromen stilde daha önce 7 Avrupa şampiyonluğu bulunan 130 kiloda Rıza Kayaalp, ilk maçında geçen yıl Sırbistan’daki Avrupa şampiyonasında finalde yendiği Macar Balint Lam ile karşı karşıya geldi. Başarılı sporcu, rakibini 9-0 sayı tuşuyla geçerek çeyrek finale çıktı.Çeyrek finalde Georgi Chugoshvili ile mücadele eden Rıza Kayaalp, Belaruslu rakibini 5-0 yenerek adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Yarı finalde de Rumen Alin Alexuc Ciurariu’yu 4-0 mağlup eden milli sporcu, finalde Vitalii Shchur’un rakibi oldu.

Hedefini gerçekleştirdi

Rıza Kayaalp, güreşin yoğun ilgi gördüğü Dağıstan’da ilk kez bir şampiyonaya katılacağını belirtmiş ve hedefini açıklamıştı.

  • Bu şampiyona benim açımdan ayrı bir önem taşıyor. 8. kez Avrupa şampiyonu olmak için mindere çıkacağım. Şampiyon olursam Hamza ağabeyin rekoruna ortak olacağım. Avrupa şampiyonalarında 10 şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyorum. 2020’ye kadar 10 parmağımın 10’unu da dolduracağıma inanıyorum.



#​Rıza Kayaalp
#Avrupa Şampiyonası
6 yıl önce