|

Robson: Ramsey'nin gidiş nedeni Mesut Özil

Arsenal'in eski yıldızı Stewart Robson, Aaron Ramsey'nin sezon sonunda takımdan ayrılacak olmasıyla ilgili, "Emery defansif yönü olmayan Mesut ve Ramsey ikilisinden birini takımda tutmak istedi" diyerek Galli oyuncunun ayrılma nedenini açıkladı.

Yeni Şafak
11:17 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 11:40 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Leicester City maçında Mesut Özil oyundan çıkarken, yerine Ramsey dahil oluyor.
Leicester City maçında Mesut Özil oyundan çıkarken, yerine Ramsey dahil oluyor.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in eski futbolcusu Stewart Robson, Aaron Ramsey'nin sezon sonunda takımdan ayrılacak olmasıyla ilgili dikkat çeken bir gerekçe sundu.

Robson, menajer Unai Emery'nin defansif yönü zayıf olan Mesut Özil ve Aaron Ramsey'den yalnızca birini takımda tutmak istemesi üzerine Galli oyuncuya yolun göründüğünü söyledi ve şunları ifade etti:

  • Mesut ve Ramsey, Arsenal'in hem iyi hem de kötü yönü. Bir maçta en önemli an topun el değiştirdiği andır. Arsenal top kendisindeyken en iyi takımlardan birisi. Ancak top kaybında aynı şey söz konusu değil. Emery de zaten uzun zamandır bu sorunu çözmeye uğraşıyor. Bu nedenle top kaybında hızlı reaksiyon gösteremeyen Ramsey ve Özil'den birisini takımda tutmaya karar verdi.
2008'de Arsenal'e transfer olan Ramsey, kulüp formasıyla yaklaşık 350 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 59 gole imzasını atan Ramsey'nin kariyerinde 3 adet İngiltere Kupası bulunuyor.



#Aaron Ramsey
#Mesut Özil
5 yıl önce