|

Roger Federer İstanbul'a geliyor

27 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek TEB BNP Paribas İstanbul Open'a erkeklerde dünya tenisinin 2 numarası İsviçreli Roger Federer de katılacak. Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Federer'in Türkiye'de oluşturacağı etki büyük olacaktır" dedi

Yeni Şafak
04:00 - 18/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:49 - 17/02/2015 Salı
Diğer
İstanbul'da 27 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek TEB BNP Paribas İstanbul Open'a erkeklerde dünya tenisinin 2 numarası İsviçreli Roger Federer katılacak. 32 rakete ev sahipliği yapacak TEB BNP Paribas  İstanbul Open'ın basın toplantısı dün yapıldı. Yapılan ankette tenisseverlerin Federer ismini Türkiye'de görmek istemesi üzerine, İsviçreli raketle anlaşıldığı açıklandı. Kısa bir videosu yayınlanan Federer, videoda yaptığı açıklamada, "Türkiye her zaman gelmek istediğim bir ülkeydi. Nisan'da beni izlemeye geleceğinizi düşünüyorum. İstanbul'da görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

DÜNYA YILDIZLARI TÜRKİYE'DE OLACAK

Federasyon Başkanı Cengiz Durmuş, Federer'in turnuvaya katılmasının önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Sporcuların televizyondan izlenmesiyle kortta izlenmesi farklı. Federer, kortlarımıza girerek Türk tenisine çok şey katacak. Federer'in Türkiye'de oluşturacağı etki, tenis algımıza büyük destek verecek. Dünyanın en değerli tenis oyuncuları burada olacak. Federer geliyorsa, en iyi tenisçiler gelecek." 

ETKİSİ ÇOK OLUR 

ATP Avrupa Başkanı Laurent Delanney de dünyanın en önemli tenisçisinin turnuvaya katılacak olmasının Türk tenisine çok şey katacağını söyledi. Delanney, Federer dışında da iyi raketlerin İstanbul'a geleceğini aktararak, "Federer, Türk tenisine çok şey katacak ve Türk konukseverliğine bayılacaktır. O buraya tenis turnuvasını kazanmaya gelecektir" diye konuştu. Biletleri yarın satışa çıkacak turnuva, 8 bin kapasiteli Koza Arena'da yapılacak.
#Roger Federer
#TEB BNP Paribas İstanbul Open
#Cengiz Durmuş
9 yıl önce