|

Rolando adım adım F.Bahçe'ye

İtalyan basını, sarı-lacivertlilerin Rolando'yu kadrosuna katma şansının yükseldiğini yazdı. Portekiz basını ise bu oyuncu için yıllık 2.5 milyon Euro teklif edildiğini, transferin her an gerçekleşebileceğini iddia etti

00:00 - 22/07/2012 Pazar
Güncelleme: 23:54 - 21/07/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Rolando adım adım F.Bahçe'ye
Rolando adım adım F.Bahçe'ye

Fenerbahçe'de Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu öncesi gözler transfere çevrildi. İtalyan ve Portekiz basınına göre Porto'da forma giyen savunma oyuncusu Rolando'nun sarı-lacivertli kulübe transferinin gerçekleşmesinin an meselesi olduğu ileri sürüldü. Rolando ile ilgilenen kulüplerden Milan transferde geri adım atınca yıldız oyuncuyu kadrosuna katmak için girişimlerde bulunan F.Bahçe'nin yolu iyice açıldı.

İtalyan basınına göre Portekiz ekibinin taleplerini fazla bulan ve rotasını Montpeiller'nin sözleşmesi gelecek sezon sona erecek kaptanı Yanga-Mbiwa'ya çeviren Milan, Rolando transferi için ısrarcı olmayacak. İtalyan deviyle birlikte Rolando transferinde en iddialı takım konumunda bulunan Fenerbahçe böylece Portekizli savunmacıyı kadrosuna katmak adına şansını arttırmış oldu.

Porto, 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunan Rolando için 15 milyon Euro bonservis bedeli istiyor. Portekiz'in Porto Kulübü'ne yakınlığı ile bilinen Corriera Della Manha gazetesi F.Bahçe'nin Rolando'ya yıllık 2.5 milyon Euro önerdiğini ve bu transferin her an gerçekleşebileceğini iddia etti. Gazete haberinde Milan'ın sezon başından beri ilgilendiği Rolando'dan vazgeçtiğini ve bu transferde yalnız kalan F.Bahçe'nin mutlu sona yakın olduğunu yazdı.

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın Yobo ısrarından ancak çok istediği Rolando için vazgeçebileceği öğrenilirken transferin önümüzdeki hafta içi şekillenmesi bekleniyor.


Vaslui'den jet transfer

F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Romanya'nın Vaslui takımı kadrosunu Marius Niculae ile güçlendirdi. Gol yollarına önemli bir takviye yapmak isteyen Vaslui'de kulüp Başkanı Adrian Porumboiu, Fenerbahçe eşleşmesinin ardından elini cebine atarken, bu transfer ülke basınında geniş yankı uyandırdı. 300 bin Euro karşılığında kadroya katılan 31 yaşındaki oyuncu, son olarak Kavala'da forma giyiyordu. Niculae, Dinamo Bükreş ile 2008-2012 yılları arasında çıktığı 90 maçta 40 kez fileleri sarstı. Sahasında Avrupa maçı kaybetmeyen Rumen temsilcisi yeni sezon öncesi kadrosunda önemli revizyona gitmişti.


Kanarya '1-1' gidiyor

Fenerbahçe, Avusturya kampındaki ikinci hazırlık maçında bu kez de İngiliz ekibi Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin daha baskılı olduğu maçta 66. dakikada Newcastle, Abeid ile öne geçti: 0-1. Son dakikada Cristian Baroni ceza sahası dışından yaptığı vuruşla skoru ilan etti: 1-1. F.Bahçe ilk hazırlık maçında da MTK Budepeşte ile 1-1 berabere kalmıştı.

KOCAMAN'A SEVGİ SELİ

Maç öncesi teknik direktör Aykut Kocaman'a çiçek veren sarı-lacivertli taraftarlar Kocaman ile bol bol fotoğraf çektirdi. Futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak yumruk şov yaptıran Fenerbahçe taraftarı, yeni transfer Dirk Kuyt'a ise büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Karşılaşmayı biletler 25 Euro olmasına rağmen yaklaşık 2 bin kadar taraftar izledi.



12 yıl önce